Εκτιμάται ότι πρόκειται για κρησφύγετο της οργάνωσης, που φέρονται ως μέλη της οι συλληφθέντες
Αντιτρομοκρατική: Ψάχνουν νέα «γιάφκα» που εμφανίζεται σαν... φοροτεχνικό γραφείο
«Γιάφκα»  ένοπλης οργάνωσης που εμφανίζεται σαν …φοροτεχνικό γραφείο αναζητούν οι αξιωματικοί της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας με βάση στοιχεία που ανακάλυψε σε  διαμέρισμα στην οδό Ελ Αλαμέιν 13 κοντά στο θεραπευτήριο Υγεία που είχε ενοικιαστεί πριν από περίπου ένα μήνα από τον Νίκο Ρωμανό με πλαστά στοιχεία ταυτότητας.

Η ΕΛ.ΑΣ εντόπισε  στο διαμέρισμα μεγάλη πινακίδα με το όνομα φοροτεχνικού «Αθανάσιος Ονέφρος» που φέρεται να είναι κλεμμένη και ίσως αντίτυπο της χρησιμοποιείται σε κρησφύγετο της ένοπλης ομάδας που σχετίζεται με την διπλή ληστεία στο Βελβεντό.

Ακόμη εντοπίσθηκε πινακίδα φοροτεχνικού γραφείου της Αθήνας που προσκολλάται σε οχήματα, προκειμένου το όχημα αυτό να μην κινεί τις υποψίες των αστυνομικών και να μην γίνεται έλεγχος του.

Στο διαμέρισμα βρέθηκε ακόμη σακούλες πολυκαταστημάτων που  είναι οι ίδιες με αυτές που μεταφέρθηκε ο εκρηκτικός μηχανισμός στο Mall πριν από δύο εβδομάδες. Χωρίς όμως αυτό να αποτελεί σε καμία περίπτωση ενδεικτικό ή αποδεικτικό στοιχείο για τις διωκτικές αρχές.

Στο διαμέρισμα βρέθηκαν μεγάλος αριθμός φυσιγγίων, στοιχεία πλαστικοποίησης ταυτοτήτων και δυο πολυμηχανήματα εκτύπωσης εγγράφων.

Δεν ανακαλύφθηκαν όπλα ή προκηρύξεις ωστόσο οι αστυνομικοί της αντιτρομοκρατικής ερευνούν σοβαρά το ενδεχόμενο από αυτό το σπίτι να ξεκίνησαν και σε αυτό να κατέφυγαν οι δράστες της βομβιστικής επίθεσης στο The Mall.

Στο σπίτι βρέθηκε μάλιστα και αριθμός τσαντών από το συγκεκριμένο πολυκατάστημα ωστόσο όπως αναφέρουν οι αστυνομικοί αυτές σε καμία περίπτωση δεν μπορούν να αποτελέσουν πειστήριο που να συνδέεται με την επίθεση.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ. από την μέχρι τώρα έρευνα της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας στο διαμέρισμα έχουν βρεθεί:

– Ενα κοντάκι καραμπίνας

– Μεγάλος αριθμός φυσιγγίων κυνηγετικού όπλου

– Μία εσωτερική θήκη πυροβόλου όπλου

– Δεκαεννιά καψύλια χρώματος καφέ

– Μια φωτοβολίδα θαλάσσης

– Οκτώ φιαλίδια βουτανίου

– Τρία κράνη μοτοσικλετιστή (2 λευκά και 1 μαύρου χρώματος)

– Δύο παντελόνια στρατιωτικού τύπου χρώματος μπλε

– Οκτώ διευθύνσεις μονοκατοικιών και διαμερισμάτων προς ενοικίαση στη περιοχή της Αθηνάς καταχωρημένες μηχανογραφημένα σε φύλλα χαρτιού

– Διαρρηκτικά εργαλεία

– Δύο πολυμηχανήματα

– Μια συσκευή πλαστικοποίησης

– Ενας υποδοχέας θυρών για συσκευές αποθήκευσης δεδομένων (usb sticks)

– Μια φορητή συσκευή αποθήκευσης δεδομένων (usb stick)

– Ενας πλαστικός αντάπτορας

– Μία κάρτα αποθήκευσης δεδομένων

– Δύο κενές θήκες κιθάρας

– Δύο νάιλον τσάντες μεγάλου μεγέθους γνωστού πολυκαταστήματος

– Διάφορα είδη ρουχισμού

– Διάφορα εξαρτήματα κινητών τηλέφωνων ( hands free , μπαταριές κ.λπ.).

Οι έρευνες των αστυνομικών συνεχίζονται στη βόρεια Ελλάδα για την ανακάλυψη του κρησφύγετου όπου η ομάδα εκτιμάται ότι διατηρούσε τον οπλισμό της ενώ, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις που υπάρχουν, δεν προκύπτει ότι αφαιρέθηκαν ενοχοποιητικά στοιχεία από το διαμέρισμα στο Μαρούσι η είσοδος του οποίου είχε ίχνη παραβίασης.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.