Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- Grebena live GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

Σαουδική Αραβία: Ποινή-χάδι σε πατέρα που βίασε και σκότωσε την κόρη του

Φεβρουάριος 4th, 2013 by Χρήστος Μίμης

Καταδικάστηκε σε μικρής διάρκειας φυλάκιση και χρηματικό πρόστιμο

Σαουδική Αραβία: Ποινή-χάδι σε πατέρα που βίασε και σκότωσε την κόρη του

Ποινή-χάδι επέβαλε δικαστήριο της Σαουδικής Αραβίας σε πατέρα που διέπραξε ένα αποτρόπαιο έγκλημα: ομολόγησε ότι βίασε και σκότωσε την 5χρονη κόρη του. Ο Σαουδάραβας καταδικάστηκε σε φυλάκιση ίση με το διάστημα κατά το οποίο παρέμεινε προφυλακισμένος και σε μικρό πρόστιμο όπως υποστηρίζουν τρεις ακτιβίστριες των ανθρωπίνων δικαιωμάτων από τη Σαουδική Αραβία.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση που εξέδωσαν οι γυναίκες, η μικρή Λάμα εισήχθη στο νοσοκομείο στις 25 Δεκεμβρίου 2011. Είχε κατάγματα στα πλευρά και στο κρανίο, σημάδια από καψίματα και της είχαν ξεριζώσει ένα νύχι. Το παιδί υπέκυψε στις 22 Οκτωβρίου.

Μια κοινωνική λειτουργός και η μητέρα της 5χρονης, η οποία είναι διαζευγμένη και δεν είχε δει το παιδί της επί πολλούς μήνες προτού μεταφερθεί στο νοσοκομείο, κατήγγειλαν ότι η Λάμα είχε βιαστεί βάναυσα κατ’ επανάληψη. Ο πατέρας, που μάλιστα εμφανιζόταν τακτικά στην τηλεόραση σε εκπομπές που αφορούσαν την ισλαμική διδασκαλία, παραδέχτηκε ότι εκείνος ήταν ο δράστης.

Στις 26 Ιανουαρίου καταδικάστηκε σε καταβολή αποζημίωσης προς τη μητέρα – το λεγόμενο «τίμημα του αίματος» κατά τη σαουδαραβική νομοθεσία που βασίζεται στη σαρία – και σε φυλάκιση ίση με το διάστημα που παρέμεινε προσωρινά κρατούμενος.

Στη Σαουδική Αραβία ο βιασμός και ο φόνος τιμωρούνται με θάνατο. Ωστόσο, ένας άνδρας δεν μπορεί να καταδικαστεί στην εσχάτη των ποινών για το θάνατο του παιδιού ή της συζύγου του. Συνήθως σε τέτοιες περιπτώσεις επιβάλλονται ποινές από 5 έως 12 χρόνια κάθειρξης.

ΤΟ ΒΗΜΑ

This entry was posted on Δευτέρα, Φεβρουάριος 4th, 2013 at 14:38 and is filed under ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ - ΔΙΚΑΣΤΙΚΟ, ΚΟΣΜΟΣ, ΠΑΡΑΞΕΝΑ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply