Δύο φορές προηγήθηκε ο ΠΑΟΚ μέσα στο «Κλεάνθης Βικελίδης», ωστόσο ο Άρης ισοφάρισε ισάριθμες φορές με τον Αγκάνθο (5′, 71′ πεν.) κι έτσι έληξε ισόπαλο 2-2 το ντέρμπι της 20ής αγωνιστικής του πρωταθλήματος ΟΠΑΠ της Σούπερ Λίγκας.

Τα τέρματα του «Δικεφάλου», που από το 71′ αγωνιζόταν με δέκα παίκτες, λόγω αποβολής του Κωνσταντινίδη με 2η κίτρινη κάρτα, σημείωσαν οι Αθανασιάδης (2′) και Καμαρά (26′).

Το ντέρμπι πήρε «φωτιά» με το καλημέρα, αφού στο πεντάλεπτο οι δύο ομάδες είχαν πετύχει ήδη από ένα γκολ. Πρώτος «χτύπησε» ο ΠΑΟΚ, καθώς στο 2΄ και μετά από γύρισμα του Σαλπιγγίδη, ο Αθανασιάδης με προβολή έκανε το 0-1. Και «απάντησε» αμέσως ο Άρης, αφού στο 5΄ ο Κοέλιο έδωσε στον Αγκάνθο, που με ένα ασύλληπτο σουτ μέσα από την περιοχή έκανε το 1-1.

Στη συνέχεια το ματς είχε ρυθμό, δυνατές μονομαχίες, αλλά όχι πολλές φάσεις μπροστά από τις δύο εστίες, παρά την επιθετική διάθεση των δύο ομάδων. Ωστόσο, σε μια από τις ελάχιστες φορές που ο «Δικέφαλος» κατάφερε να απειλήσει, πήρε εκ νέου το προβάδισμα.

Ήταν στο 26΄, όταν ο Λάζαρ έδωσε στον Καμαρά κι αυτός, αφού κοντρόλαρε και σούταρε, ευτύχησε να συνοδεύσει το ντεμπούτο του με ένα πανέμορφο γκολ. Ο Άρης απέτυχε να ισοφαρίσει στο 34΄ με κεφαλιά του Αγκάνθο κι έτσι το ημίχρονο έληξε 1-2.

Στο β΄ ημίχρονο ο ΠΑΟΚ έδειξε να ενδιαφέρεται περισσότερο για την άμυνά του, με αποτέλεσμα ο Άρης να πάρει την πρωτοβουλία των κινήσεων, ωστόσο, παρά την υπεροχή του, με δυσκολία δημιουργούσε επικίνδυνες καταστάσεις στον αντίπαλό του.

Μέχρι που στο 71΄ ο Αγκάνθο βρέθηκε μέσα στην περιοχή, ανατράπηκε από τον Κωνταντινίδη και το όφελος ήταν διπλό, αφού και πέναλτι κέρδισε ο Άρης, αλλά και ο παίκτης του ΠΑΟΚ αποβλήθηκε με 2η κίτρινη κάρτα. Ο ίδιος ο παθών το εκτέλεσε και έκανε το 2-2.

Μοιραία το ματς άνοιξε, με τις δύο ομάδες να κυνηγούν τη νίκη, αλλά χωρίς ουσιαστικό αποτέλεσμα. Προς το τέλος ο ΠΑΟΚ έδειχνε να «βολεύεται» με το 2-2, ο Άρης έγινε πιο πιεστικός, όμως δεν κατάφερε κάτι και το 2-2 παρέμεινε ως το τέλος.

Tα επίσημα στιγμιότυπα της Nova από την αναμέτρηση Αρης – ΠΑΟΚ για την 20η αγωνιστική της Σούπερ Λίγκας:

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Βοσκάκης (Ρεθύμνου)

ΚΟΚΚΙΝΕΣ: 71΄ Κωνσταντινίδης (2η κίτρινη)

ΚΙΤΡΙΝΕΣ: Κοέλιο, Βελλίδης, Τριανταφυλλάκος, Αγκάνθο – Κωνσταντινίδης, Λάζαρ, Σίλντενφελντ, Αθανασιάδης

ΑΡΗΣ (Γιάννης Μιχαλήτσος): Βελλίδης, Καζναφέρης, Ζαραδούκας, Γιαννίτσης (46΄ Παπαζαχαρίας), Πουλίδο, Κοέλιο, Κοτσαρίδης (74΄ Καραγιάννης), Τάτος, Διαμαντάκος, Γιαννιώτας (46΄ Τριανταφυλλάκος), Αγκάνθο.

ΠΑΟΚ (Γιώργος Δώνης): Ιτάνζ, Κωνσταντινίδης, Λίνο, Σίλντενφελντ, Κάτσε, Κατσουράνης, Λάζαρ, Φωτάκης (90+2΄ Κατσικάς), Καμαρά (82΄ Ολίσε), Σαλπιγγίδης (73΄ Αποστολόπουλος), Αθανασιάδης.

* Χωρίς τον Λίαμ Λόρενς αναγκάστηκε να παραταχθεί ο ΠΑΟΚ. Ο Ιρλανδός μεσοεπιθετικός ανέβασε υψηλό πυρετό και αποκλείστηκε την τελευταία στιγμή από την αποστολή. Στη θέση του συμπεριλήφθηκε ο Λάζαρος Μωϋσιάδης.

 

ΔΟΛ,  ΑΠΕ-ΜΠΕ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.