Το Αυτόφωρο Πλημμελειοδικείο Κοζάνης καταδίκασε τους πέντε από τους έξι φοιτητές, για το επεισόδιο και τη συμπλοκή με αστυνομικούς, τα ξημερώματα της  Τετάρτης 23 Ιανουαρίου, στο κέντρο της Κοζάνης, οπότε και συνελήφθησαν με τις κατηγορίες της αντίστασης κατά της αρχής, σωματικές βλάβες απειλή.

Έπειτα από ακροαματική διαδικασία αρκετών ωρών, η οποία πραγματοποιήθηκε κάτω από δρακόντεια μέτρα ασφαλείας εντός και εκτός της αίθουσας, το δικαστήριο έκρινε ένοχους τους πέντε νεαρούς για τις κατηγορίες της απλής σωματικής βλάβης και τους καταδίκασε σε ποινή φυλάκισης ενός έτους με αναστολή, ενώ αθώωσε τον έκτο κατηγορούμενο, ο οποίος μάλιστα βαρύνονταν με την κατηγορία της απειλής.

Ο συνήγορος υπεράσπισης των κατηγορουμένων Γιώργος Μητλιάγκας, χαρακτήρισε «άδικη» την απόφαση και υποστήριξε ότι το δικαστήριο παρασύρθηκε από το κλίμα των ημερών.

Υπενθυμίζεται ότι το επεισόδιο νεαρών και αστυνομικών έλαβε χώρα στον κεντρικό πεζόδρομο της Κοζάνης, αφού είχε προηγηθεί πυρπόληση κάδου απορριμμάτων σε κοντινό κεντρικό δρόμο, ενώ οι συλλήψεις οδήγησαν σε αντιπαράθεση του ΣΥΡΙΖΑ και της αστυνομίας, μέσα από ανακοινώσεις που εξέδωσαν αντιστοίχως η τοπική οργάνωση Κοζάνης και η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Κοζάνης.

 

ΧΡΗΣΤΟΣ ΒΗΤΤΑΣ στον ΠΤΟΛΕΜΑΙΟ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.