Του γύρισε Μπουμ-ερανγκΤο ολέθριο σφάλμα του Μπουμσονγκ, στο τελευταίο λεπτό των καθυστερήσεων, έδωσε στον Αστέρα την ευκαιρία να ισοφαρίσει με πέναλτι του Περόνε. Ο Σισοκό (6’, 76’) με δύο ωραίες ενέργειες έβαλε μπροστά τον Παναθηναϊκό, όμως ο Αργεντινός με εκτέλεση αλά Πανέγκα έφερε τα πάντα στα ίσια. Είχε μειώσει νωρίτερα ο Ράγιος (26’) σε 1-1.

Σπουδαία ευκαιρία για να “καθαρίσουν” οι φιλοξενούμενοι το παιχνίδι με τον Μαυρία, ενώ γενικότερα είχαν καλή παρουσία με τους Σισοκό, Σεϊταρίδη, Σο και Ζέκα να είναι σε πολύ καλή μέρα. Μοιραίος ο Γάλλος αμυντικός, ο οποίος χάρισε το πέναλτι στους Αρκάδες, οι οποίοι ήταν μακριά από τον καλό τους εαυτό. Παραμένουν, όμως, στη δεύτερη θέση της βαθμολογίας.

Με… τρικ τον Σισοκό δεξιά και τον Ζέκα αριστερά, ο Παναθηναϊκός ξεκίνησε ιδανικά την αναμέτρηση. Ο Πιπίνης… ψαχνόταν, την ώρα που ο Ιβοριανός μέσος άνοιγε το σκορ. Αυτό το τέρμα, άλλαξε τελείως τα πλάνα του Τσιώλη, την ίδια στιγμή που οι παίκτες Φάμπρι έκαναν ακριβώς ότι ζήταγε ο προπονητής τους. Από εκεί και ύστερα ο Αστέρας κέρδισε μέτρα στον αγωνιστικό χώρο, και προσπαθούσε να φτάσει με αξιώσεις στην εστία του Καρνέζη.

Σε μια από τις λίγες επισκέψεις τους, ο Περόνε εκμεταλλεύτηκε την άριστη πάσα του Ντε Μπλάσις, έβαλε πλάτη τον Μπουμσόνγκ, έστρωσε την μπάλα στον επερχόμενο Ράγιος και εκείνος με σουτ έφερε τα πάντα στα ίσια. Από εκεί και πέρα, οι Αρκάδες κράτησαν καλύτερα την μπάλα, παρά τα κενά που έδειχναν στην μεσαία γραμμή και έχασαν και κάποιες ευκαιρίες με τον Περόνε και τον Μπαρτολίνι, από πλεονεκτικές θέσεις. Το 1-1 του πρώτου μέρους, με το οποίο οι δύο ομάδες πήγαν στα αποδυτήρια, έμοιαζε απόλυτα δίκαιο.

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε με αλλαγή του Τσιώλη, προκειμένου να διορθώσει την αριστερή του πλευρά και την είσοδο του Φορμίκα, αντί του Πιπίνη, όμως αυτό δεν άλλαξε και πολύ την αμυντική εικόνα του Αστέρα. Ο Σισοκό συνέχισε να… «χορεύει» στον αγωνιστικό χώρο και μαζί του τραβούσε τον Παναθηναϊκό, με άξιο συμπαραστάτη τον Σο. Ο Σενεγαλέζος μέσος βρισκόταν παντού στο γήπεδο και κρατούσε μόνος του όλο το κέντρο.

Οι Αρκάδες, από την άλλη πλευρά, έκαναν διαγωνισμό για τα περισσότερα λάθη, με τους Ουσέρο και Τσαμπούρη να είναι πρώτοι στην σχετική λίστα. Το καλό ποδόσφαιρο και το passing game δεν ερχόταν και οι βαθιές μπαλιές ήταν η μόνη διέξοδος για την ομάδα του Τσιώλη. Όλα έδειχναν πως το 1-1 θα μείνει μέχρι το τέλος, για να έρθει και πάλι ο Σισοκό με ένα υπέροχο τέρμα να βάλει στη θέση του οδηγού και πάλι τον Παναθηναϊκό. Ο Αστέρας όμως δεν είχε πει την τελευταία λέξη του και με πέναλτι… δώρο από τον Μπουμσονγκ και εκτέλεσε αλά Πανέγκα χάρισε τον πόντο στον Αστέρα Τρίπολης.

Tα επίσημα στιγμιότυπα της Nova από την αναμέτρηση Αστέρας Τρίπολης – Παναθηναϊκός για την 20η αγωνιστική της Σούπερ Λίγκας:

Αστέρας Τρ. (Σάκης Τσιώλης): Φούλοπ, Τσαμπούρης, Σανκαρέ, Μπαρτολίνι, Πιπίνης (46’ Φορμίκα), Αλβάρες, Ουσέρο (76’ Έγκον), Ναβάρο, Ράγιος, Ντε Μπλάσις (62’ Κάφα), Περόνε.

Στον πάγκο: Μπαντής, Γιαλούσης, Κουρμπέλης, Καστέλς.

Παναθηναϊκός (Φάμπρι): Καρνέζης, Σεϊταρίδης, Βελάσκες (46’ Τριανταφυλλόπουλος), Μπουμσονγκ, Μαρίνος, Σο, Βιτόλο, Ζέκα (91’ Μαυρίας), Καζιγιάμα (65’ Φουρλάνος), Σισοκό, Τοτσέ.

Στον πάγκο: Καπίνο, Λαγός, Σπυρόπουλος, Πίντο.

Διαιτητής: Γιάχος (Χίου)
Βοηθοί: Φαντόπουλος (Πειραιά), Κούλα (Μακεδονίας)
Γήπεδο: «Θ. Κολοκοτρώνης»

Χρήστος Οικονόμου

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.