http://static.in.gr/webstatic/913C58A3F2CA404BDE2B2EF6A29341C2.jpgΜε γκολ του Γκερέιρο στο 12′, η ΑΕΚ νίκησε 1-0 τον Πανιώνιο στο ΟΑΚΑ, για την 20ή ημέρα του πρωταθλήματος ΟΠΑΠ της Σούπερ Λίγκας, και συνέχισε την αγωνιστική ανάτασή της.

Η ΑΕΚ μπήκε αποφασισμένη να πετύχει γρήγορα το πρώτο γκολ και το κατάφερε, όταν στο 12′ κέρδισε φάουλ λίγο έξω από την περιοχή και ο Γκερέιρο, που το εκτέλεσε, έστειλε την μπάλα στα δίχτυα.

Από εκεί και πέρα, οι παίκτες του Έβαλντ Λίνεν είχαν τον απόλυτο έλεγχο, ο Πανιώνιος περιορίστηκε σε παθητικό ρόλο, ωστόσο οι «κιτρινόμαυροι» απώλεσαν όποια ευκαιρία δημιούργησαν, με σημαντικότερες αυτές του Πετρόπουλου στο 21′, όταν από κόρνερ του Γκερέιρο ο έμπειρος επιθετικός έπιασε την κεφαλιά, αλλά ο Γουνδουλάκης έδιωξε πάνω στη γραμμή και στο 44΄, όταν από καλή θέση σούταρε άουτ.

Ετσι, το «ρευστό» 1-0 παρέμεινε ως το τέλος του ημιχρόνου, όμως το χειρότερο για τον Λίνεν είναι ότι τραυματίστηκε ο καλύτερος παίκτης του μέχρι εκείνη τη στιγμή, ο Γκερέιρο, και αντικαταστάθηκε.

Την πρώτη καλή στιγμή στον αγώνα, ο Πανιώνιος την είχε στο 52΄. Ο Σάμαρης έβγαλε κάθετη πάσα, ο Γουνδουλάκης έκανε την προβολή και ο Κωνσταντόπουλος απέκρουσε.

Στο 69′ ο Ντούνης απέφυγε τον αντίπαλό του και σούταρε, για να περάσει η μπάλα λίγο έξω από το δοκάρι και στο 71΄ ο Καμπάνταης με κεφαλιά, μετά από κόρνερ του Σάμαρη, έστειλε την μπάλα στο δοκάρι. Πλέον το ματς είχε πάρει άλλη διάσταση, αφού ο Πανιώνιος είχε πλέον ξεθαρρέψει.

Ωστόσο, υπήρξε ένα πεντάλεπτο που η ΑΕΚ θα μπορούσε να «τελειώσει» το ματς. Στο 78′ ο σκόρερ των τελευταίων αγώνων της ΑΕΚ, ο Πετρόπουλος, αντικαταστάθηκε, στο 79′ ο Κατίδης βρέθηκε μόνος απέναντι στον Περιστερίδη, αλλά έστειλε την μπάλα άουτ.

Στο 83′ η Ενωση έχασε τη μεγάλη ευκαιρία να σιγουρέψει τη νίκη, όταν ο Σταματής κέρδισε πέναλτι από τον Περιστερίδη, αλλά ο τερματοφύλακας του Πανιωνίου απέκρουσε την εκτέλεση του Κατίδη και αμέσως μετά «νίκησε» και τον Μητρόπουλο.

Παρά το άγχος των τελευταίων λεπτών, οι παίκτες της ΑΕΚ κατάφεραν να μην επιτρέψουν στον αντίπαλο να απειλήσει, έτσι δεν «τιμωρήθηκαν» από την μπάλα, κράτησαν το 1-0 και πήραν νέα βαθμολογική «ανάσα».

Τα επίσημα στιγμιότυπα της Nova από την αναμέτρηση ΑΕΚ – Πανιώνιος για την 20η αγωνιστική της Σούπερ Λίγκας:

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Καλογερόπουλος (Αθήνας)

ΚΙΤΡΙΝΕΣ: Φέτσης, Φούντας, Φουρτάδο – Αυλωνίτης, Τόσκας, Σάμαρης, Ντούνης, Περιστερίδης

ΑΕΚ (Έβαλντ Λίνεν): Κωνσταντόπουλος, Κορδέρο (46′ Κατίδης), Γκερέιρο, Φούντας (68′ Σταματής), Φέτσης, Πετρόπουλος (78′ Φουρτάδο), Τσουμάγκας, Μπουγαΐδης, Μητρόπουλος, Κουτρουμπής, Τσουκαλάς.

ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ (Δημήτρης Ελευθερόπουλος): Περιστερίδης, Αυλωνίτης, Καμπάνταης, Μενδρινός (86′ Σμυρλής), Γουνδουλάκης, Σάμαρης, Ντούνης, Κούρντι, Τόσκας, Κοντοχρήστος, Παναγιωτούδης.

ΔΟΛ, ΑΠΕ-ΜΠΕ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.