Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- Grebena live GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

Στα 50.000 ευρώ το αφορολόγητο για τα ακίνητα

Φεβρουάριος 2nd, 2013 by Χρήστος Μίμης

Στα 50.000 ευρώ φαίνεται να κλειδώνει το αφορολόγητο για τον ενιαίο φόρο ακινήτων, μετά από τη σύσκεψη που έγινε στο Υπουργείο Οικονομικών. Οι τελικές αποφάσεις τόσο για το ύψος του αφορολόγητου, όσο και για τους κλιμακωτούς συντελεστές φορολόγησης, αναμένεται να ληφθούν την ερχόμενη εβδομάδα.

Σύμφωνα με το Antinews, ως βασικό σενάριο προκρίνεται αυτό των 50.000 ευρώ κάτι που σημαίνει ότι περίπου 2,7 εκατ. ιδιοκτήτες πιθανότατα να μην πληρώσουν ούτε ένα ευρώ φόρο καθώς εκτιμάται ότι 2,8 εκατ. είναι οι Έλληνες που δηλώνουν περιουσίας αξίας άνω των 50.000 ευρώ.

Επίσης, δεν έχει κλείσει ακόμη το θέμα της κλίμακας, αν και συμφωνήθηκε ότι ο ανώτερος συντελεστής για τα φυσικά πρόσωπα θα είναι χαμηλότερος από 2% και ότι ο πρώτος συντελεστής θα ξεκινά από το 0,1%.

Εξετάζεται επίσης το ενδεχόμενο ο συντελεστής 2% να επιβληθεί σε ακίνητη περιουσία υψηλότερη π.χ των 10 εκατ. ευρώ, για συμβολικούς λόγους στα πρότυπα του φόρου Ολάντ για τους πολύ πλούσιους.

Παρόλα αυτά οι τελικές αποφάσεις για το ύψος του αφορολόγητου, τους φορολογικούς συντελεστές και τον τρόπο φορολόγησης των αγροτεμαχίων αναμένεται να ληφθούν την ερχόμενη Τετάρτη σε νέα σύσκεψη της διακομματικής επιτροπής υπό τον υπουργό Οικονομικών Γ. Στουρνάρα.

This entry was posted on Σάββατο, Φεβρουάριος 2nd, 2013 at 08:38 and is filed under ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply