Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

Ποιός έκανε την επίθεση στην αμερικανική πρεσβεία στην Άγκυρα

Φεβρουάριος 2nd, 2013 by Χρήστος Μίμης

Κρατούνται τρεις – Το Επαναστατικό Λαϊκό Απελευθερωτικό Κόμμα-Μέτωπο ανέλαβε την ευθύνη

Κρατούνται τρεις για την επίθεση στην αμερικανική πρεσβεία στην Αγκυρα

Υπό κράτηση τέθηκαν τρία άτομα σε Κωνσταντινούπολη και Αγκυρα σε σχέση με την επίθεση καμικάζι στην αμερικανική Άγκυρα την Παρασκευή.

Το ακροαριστερό, εκτός νόμου Επαναστατικό Λαϊκό Απελευθερωτικό Κόμμα-Μέτωπο (DHKP-C) ανέλαβε το Σάββατο την ευθύνη για την επίθεση με ανακοίνωσή του η οποία δημοσιεύεται σε ιστοσελίδα. «Ο μαχητής μας Αλισάν Σανλί εκτέλεσε μια πράξη αυτοθυσίας την 1η Φεβρουαρίου 2013 μπαίνοντας στην πρεσβεία των ΗΠΑ, του φονιά των λαών του κόσμου, στην Αγκυρα» αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Σήμφωνα με το ΒΗΜΑ, την ταυτότητα του καμικάζι που χτύπησε την πρεσβεία των ΗΠΑ στην Αγκυρα αποκαλύπτει ο τουρκικός Τύπος του Σαββάτου. Πρόκειται για τον 40χρονο Ετζεβίτ Σανλί, πρώην απεργό πείνας και μέλος του ακροαριστερού κινήματος DHKP-C, ο οποίος είχε συμμετάσχει και σε παλαιότερες επιθέσεις.

Ο Σανλί πυροδότησε τα εκρηκτικά μέσα στο φυλάκιο ασφαλείας, στον περίβολο της πρεσβείας με αποτέλεσμα να σκοτωθεί και ένας Τούρκος φρουρός, ενώ μια δημοσιογράφος τραυματίστηκε σοβαρά.

This entry was posted on Σάββατο, Φεβρουάριος 2nd, 2013 at 19:01 and is filed under ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ - ΔΙΚΑΣΤΙΚΟ, ΚΟΣΜΟΣ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply