Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- Grebena live GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

Οι παντρεμένοι έχουν πιο γερή καρδιά

Φεβρουάριος 2nd, 2013 by Χρήστος Μίμης

Ο γάμος φαίνεται ότι μειώνει τον κίνδυνο εμφραγμάτων τόσο στους άνδρες όσο και στις γυναίκες, σύμφωνα με φινλανδούς ερευνητές επικεφαλής των οποίων ήταν ο Δρ Άινο Λαμιντάουσα από το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο του Τουρκού.

Αν και προηγούμενες έρευνες είχαν δείξει ότι οι παντρεμένοι άνδρες απειλούνται λιγότερο από εμφράγματα και έχουν υψηλότερα ποσοστά επιβίωσης μετά από ένα έμφραγμα, συγκριτικά με τους άνδρες που ζουν μόνοι τους, έως τώρα σύμφωνα με τους ερευνητές, δεν υπήρχαν διαθέσιμα στοιχεία για τις γυναίκες.

Στο πλαίσιο της έρευνας συλλέχθηκαν στοιχεία που αφορούν περισσότερους από 15.300 άνδρες και γυναίκες που έπαθαν έμφραγμα μεταξύ του 1993 και του 2002.

Διερευνώντας το ρόλο του γάμου σε σχέση με τις πιθανότητες εμφράγματος οι φινλανδοί ερευνητές διαπίστωσαν ότι οι εργένηδες άνδρες ήταν 58-66% πιο πιθανό να υποστούν έμφραγμα σε σύγκριση με τους παντρεμένους, ενώ οι ανύπαντρες γυναίκες ήταν 60-65% πιο πιθανό να υποστούν έμφραγμα σε σχέση με τις παντρεμένες.

Η έρευνα δημοσιεύθηκε στο επιστημονικό περιοδικό European Journal of Preventive Cardiology.

www.vita.gr

This entry was posted on Σάββατο, Φεβρουάριος 2nd, 2013 at 19:42 and is filed under ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply