Πήρε Π. Σπυρόπουλο, Ντίνα, Κάιπερ και Εσπάρθα

Μεταγραφικό μπαράζ ο Παναθηναϊκός

Σε μεταγραφικό ντελίριο βρίσκεται ο Παναθηναϊκός τις τελευταίες ώρες. Οι Πράσινοι την τελευταία ημέρα των μεταγραφών χτύπησαν σε όλα τα μέτωπα προκειμένου να ενισχύσουν το ρόστερ τους μετά την αποχώρηση των Λουκά Βύντρα (Λεβάντε), Λάζαρου Χριστοδουλόπουλου (Μπολόνια) και Νίκου Σπυρόπουλου (Κιέβο Βερόνα).

Ηδη ανακοινώθηκε η απόκτηση του Θανάση Ντίνα από την Παναχαϊκή και του Παναγιώτη Σπυρόπουλου από τον Πανιώνιο, ενώ λεπτομέρειες απομένουν και για τον ολλανδό αριστερό μπακ Νίκι Κάιπερ και τον ισπανό αριστερό εξτρέμ Χακίν Αρκάγια Εσπάρθα. Αντιθέτως, ναυάγησε η περίπτωση του σκωτσέζου επιθετικού Κρις Μπόιντ.

Αντι-Σπυρόπουλος ο Κάιπερ

Στο πρόσωπο του Νίκι Κάιπερ της Τβέντε βρήκε ο Παναθηναϊκός τον αντικαταστάτη του Νίκου Σπυρόπουλου.

Ο 23χρονος Ολλανδός βρίσκεται ήδη στην Αθήνα για τις τελικές διαπραγματεύσεις με τους «πράσινους». Ο Παναθηναϊκός συμφώνησε σε όλα με την Τβέντε και θα αποκτήσει τον 23χρονο άσο με τη μορφή δανεισμού έως το τέλος της σεζόν.

Ο Κάιπερ γεννήθηκε στις 7 Ιουνίου του 1989, αναδείχθηκε από τις ακαδημίες της Φίτεσε, αλλά έπαιξε στην πρώτη ομάδα μόνο για μία σεζόν (2008/09). Υπήρξε διεθνής με τις «μικρές» εθνικές ομάδες της Ολλανδίας. Το 2009 αποκτήθηκε από την Τβέντε με την οποία κατέκτησε το πρωτάθλημα το 2010.

Στη συνέχεια είχε δύο σοβαρούς τραυματισμούς στο γόνατο, στη διάρκεια της καλοκαιρινής κι εν συνεχεία της χειμερινής προετοιμασίας στο αριστερό γόνατο. Το συμβόλαιό του λήγει το καλοκαίρι του 2014.

Συμφωνία και για τον Εσπάρθα

Την ίδια στιγμή, οι Πράσινοι έχουν έρθει σε συμφωνία με την Ουέσκα για την απόκτηση του Χοακίν Αρκάγια Εσπάρθα, ο οποίος αποτελεί επιλογή του προπονητή της ομάδας, Φάμπρι.

Ο ισπανός άσος αναμένεται εντός της ημέρας στην Αθήνα για να υπογράψει. Ο Χοκίν Αρκάγια Εσπάρθα γεννήθηκε στις 15 Ιουνίου του 1988 αναδείχθηκε από τις ακαδημίες της Οσασούνα και μαζί της έκανε ντεμπούτο στη μεγάλη κατηγορία στις 17 Ιουνίου του 2007, ενώ ήταν διεθνής με την εθνική Νέων της Ισπανίας.

Δεν κατάφερε να καθιερωθεί και δόθηκε δανεικός στην Ουέσκα, η οποία απέκτησε τα δικαιώματά του το καλοκαίρι του 2011. Αγωνίζεται ως μέσος και στην αριστερή πτέρυγα του κέντρου. Φέτος είχε 18 συμμετοχές και 2 γκολ σε όλες τις διοργανώσεις με την ομάδα της δεύτερης κατηγορίας της Ισπανίας.

Ανακοινώθηκε ο Ντίνας από την… Παναχαϊκή

Εν τω μεταξύ, η ΠΑΕ Παναχαϊκή ανακοίνωσε την συμφωνία με τον Παναθηναϊκό για τον Θανάση Ντίνα. Αναλυτικά η ανακοίνωσε των Πατρινών:

«Με προσωπική παρέμβαση του Γιάννη Αλαφούζου προς την ιδιοκτησία της ΠΑΕ Παναχαϊκή λύθηκε το πρόβλημα με την μεταγραφή του Θανάση Ντίνα στον Παναθηναϊκό.

Ο πρόεδρος της ΠΑΕ Παναθηναϊκός ικανοποίησε τις απαιτήσεις της ΠΑΕ Παναχαϊκή και ο Θανάσης Ντίνας σήμερα στις 3 το μεσημέρι θα βρίσκεται στα γραφεία της ΠΑΕ Παναθηναϊκός όπου και θα υπογράψει συμβόλαιο συνεργασίας μαζί τους.

Η ΠΑΕ Παναχαϊκή είναι ιδιαίτερα ευτυχής για αυτήν την εξέλιξη γιατί αφενός μεν ο κ. Γιάννης Αλαφούζος έδειξε σεβασμό στην ΠΑΕ Παναχαϊκή και στην ιστορία της και αφετέρου δε ένας πολύ μεγάλος παίκτης ο Θανάσης Ντίνας να έχει την δυνατότητα να αποδείξει την ποδοσφαιρική του αξία ακόμα και σε Ευρωπαϊκό επίπεδο. Η ΠΑΕ Παναχαϊκή εύχεται στο δικό της παιδί τον Θανάση Ντίνα να είναι υγιής και να κάνει όλους τους Αχαιούς υπερήφανους».

Ναυάγιο με Μπόιντ, μέχρι τις 11/2 για φορ
Αντιθέτως, δεν προχώρησε η απόκτηση του επιθετικού Μπόιντ. Μάλιστα ο πρόεδρος της ΠΑΕ κ. Ι. Αλαφούζος τόνισε: «Τελειώνουμε τις μεταγραφές με τους παίκτες που βρίσκονται στα γραφεία και κοιτάμε και έναν επιθετικό, ο οποίος είναι ελεύθερος. Εχουμε χρόνο μέχρι τις 11 Φεβρουαρίου για να τελειώσουμε με την υπόθεσή του»…

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.