Με βαρύ οπλισμό διέπρατταν ληστείες σε τράπεζες, σούπερ μάρκετ, ανατίναζαν ΑΤΜ, έκλεβαν σπίτια, αυτοκίνητα ενώ είχαν πραγματοποιήσει και απόπειρες ανθρωποκτονίας κατά αστυνομικών και πολιτών τα επτά άτομα που συνελήφθησαν από άνδρες της ασφάλειας Αττικής.

Οι συλληφθέντες, 2 Αλβανοί, ένας Ρουμάνος και 4 Έλληνες μαζί με δύο ακόμα άτομα που αναζητούνται, είχαν συστήσει σύμφωνα με την αστυνομία, εγκληματική οργάνωση που δρούσε σε Αττική, Βοιωτία, Πελοπόννησο και συγκεκριμένα σε Άργος, Πύργο, Σαλαμίνα, Σπάρτη, Κυπαρισσία.

Μέχρι στιγμής έχουν εξιχνιαστεί 9 ληστείες και απόπειρες ληστειών σε τράπεζες απ’ όπου αφαίρεσαν περισσότερα από 2.000.000 ευρώ, 6 εκρήξεις και διαρρήξεις ΑΤΜ και 10 κλοπές σε σπίτια και αυτοκίνητα. Σε έρευνες στα σπίτια που ζούσαν ή νοίκιαζαν βρέθηκαν ένα καλάσνικοφ, τρία πιστόλια, αρκετοί γεμιστήρες, ένα πιστόλι στυλό, 5 χειροβομβίδες, ένα αλεξίσφαιρο γιλέκο, εκατοντάδες φυσίγγια δεκάδες κινητά τηλέφωνα και 17.000 ευρώ.

Οι Αρχές είχαν στα χέρια τους βιολογικό υλικό που είχαν συλλέξει στους τόπους των εγκληματικών πράξεων, το οποίο ταυτοποίησαν με βιολογικό υλικό των συλληφθέντων.

Πριν από κάθε ληστεία οι δράστες παρακολουθούσαν τον στόχο τους, τις κινήσεις των υπαλλήλων σε τράπεζες και χρηματαποστολές ενώ φρόντιζαν να πριονίζουν εκ των προτέρων κάγκελα παραθύρων έτσι ώστε να έχουν ευκολότερη πρόσβαση. Τα κλοπιμαία όπως και τον οπλισμό που χρησιμοποιούσαν φρόντιζαν να τα αποθηκεύουν σε χώρους που νοίκιαζαν για το σκοπό αυτό.

Τα χρήματα που έκλεβαν τα επένδυαν σε ακίνητα, καταστήματα ενώ ζούσαν με πολυτελή τρόπο.

Megatv.com

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.