Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- Grebena live GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

Ρωσικός πύραυλος έπεσε στον Ειρηνικό λίγο μετά την εκτόξευση

Φεβρουάριος 1st, 2013 by Χρήστος Μίμης

Ρωσικός πύραυλος έπεσε λίγο μετά την εκτόξευση

Ανεπιτυχής ήταν η εκτόξευση ρωσικού πυραύλου που μετέφερε αμερικανικό δορυφόρο: Λίγο μετά την απογείωση, ο πύραυλος έπεσε στον Ειρηνικό κοντά στην εξέδρα της εκτόξευσης την Παρασκευή.

Όπως μεταδίδει το ρωσικό Ria Novosti, επικαλούμενο αξιωματούχο που συμμετείχε στην εκτόξευση, το πρόβλημα παρουσιάστηκε σχεδόν αμέσως μετά την απογείωση του πυραύλου τύπου Ζενίθ 3LS από την κινητή εξέδρα «Οδύσσεια».

Εκτοξεύτηκε από πλωτή βάση στον ωκεανό, λίγο πριν τις 9.00 σήμερα το πρωί (ώρα Ελλάδας). Ο πύραυλος φέρεται να παρέκλινε της πορείας του αμέσως μετά την εκτόξευση και έπειτα από περίπου 50 δευτερόλεπτα, η μηχανή να σταματήσει να λειτουργεί.

Ο πύραυλος μετέφερε αμερικανικό τηλεπικοινωνιακό δορυφόρο, τον Intelsat 27.

Ο δορυφόρος που έφερε είχε κατασκευαστεί από την Boeing και προοριζόταν να δουλεύει για τα επόμενα 15 χρόνια, εξυπηρετώντας πελάτες- κυβερνήσεις και μίντια-σε ΗΠΑ και Ευρώπη.

Η πλωτή εξέδρα Οδύσσεια είχε τοποθετηθεί σε σημείο στον Ισημερινό για την εκτόξευση.

ΑΜΠΕ

This entry was posted on Παρασκευή, Φεβρουάριος 1st, 2013 at 17:26 and is filed under HOT-LIFESTYLE, ΚΟΣΜΟΣ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply