ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ Α/ΘΜΙΑΣ
ΤΟΠΙΚΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ Ν. ΓΡΕΒΕΝΩΝ:

http://2.bp.blogspot.com/-vVZX8pTPa_A/T4NJ9CFOT9I/AAAAAAAAf7E/dCFn5KtkIZM/s1600/P4091721.JPGΓια ανωμοτί κατάθεση ως κατηγορούμενοι κλήθηκαν ο Πρόεδρος, ο Γεν. Γραμματέας και η Ταμίας του Δ.Σ. του Συλλόγου Εργαζομένων Α/θμιας Τοπικής Αυτοδιοίκησης Νομού Γρεβενών, που πρόσκεινται στην παράταξη που στηρίζεται από το Π.Α.ΜΕ., για την υπόθεση της ματαίωσης, λόγω κατάληψης του χώρου, της συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου Γρεβενών της 02-04-2012 για την απόσυρση του θέματος της ανάθεσης της αποκομιδής των απορριμμάτων του δυτικού τομέα (ορεινός όγκος) του Δήμου Γρεβενών στην ΔΙΑΔΥΜΑ Α.Ε.

Οι κινητοποιήσεις του Σωματείου πραγματοποιήθηκαν μετά από ομόφωνη απόφαση της Γενικής Συνέλευσης των μελών του, στα πλαίσια γενικότερης κινητοποίησης του Κλάδου, ενάντια στις προσπάθειες της προηγούμενης αλλά και της σημερινής συγκυβέρνησης για την προώθηση των ιδιωτικοποιήσεων σε τομείς της τοπικής διοίκησης όπως είναι η καθαριότητα, οι κοινωνικές δομές κλπ, με την αγαστή συνεργασία πλήθος αιρετών, αξιοποιώντας το αντιδραστικό πλαίσιο του Καλλικράτη.

Εκτιμούμε ότι επειδή το αμέσως προηγούμενο διάστημα, με αφορμή την προώθηση των απολύσεων στο δημόσιο και τους ΟΤΑ, ο Κλάδος βρίσκονταν και πάλι σε αγωνιστική δράση, η μεθόδευση της όλης υπόθεσης καταδεικνύει την εξόφθαλμη προσπάθεια να ποινικοποιηθεί η συνδικαλιστική δράση και να τρομοκρατηθούν οι εργαζόμενοι στους ΟΤΑ, που ζητούν, με τη βοήθεια του σωματείου τους, τα αυτονόητα δικαιώματά τους και την επίλυση των προβλημάτων τους.

Δηλώνουμε σταθεροί στον προσανατολισμό μας για μαζικά συνδικάτα που θα εκφράζουν τα προβλήματα των συναδέλφων και θα βρίσκονται στην πρώτη γραμμή του αγώνα για την προάσπιση των δικαιωμάτων των εργαζομένων. Οι προσπάθειες τρομοκράτησης των εργαζομένων μέσω της δίωξης συνδικαλιστών δεν θα περάσει. Τέτοιου είδους πρακτικές εκ μέρους της διοίκησης το μόνο που καταφέρνουν είναι να κάνουν ξεκάθαρο στα μάτια των συναδέλφων ότι συνειδητά έχει πάρει θέση απέναντί τους και ότι είναι το μακρύ χέρι της βάρβαρης αντιλαϊκής πολιτικής που εφαρμόζεται από την τρικομματική συγκυβέρνηση.

Καλούμε τους συναδέλφους να βγάλουν τα συμπεράσματά τους και συσπειρωμένοι στο Σωματείο, με αυξημένη επαγρύπνηση και αγωνιστική διάθεση, να αποκρούσουμε παρόμοιες προσπάθειες στο μέλλον, να αγωνιστούμε για την ματαίωση των αντεργατικών μέτρων που σχεδιάζονται για το επόμενο διάστημα (φοροεπιδρομή, ιδιωτικοποιήσεις, απολύσεις κλπ) και με ταξικό προσανατολισμό να στοχεύσουμε στη συνολικότερη ανατροπή της εφαρμοζόμενης πολιτικής.

Γρεβενά 22-01-2013

Star-Fm.gr:FLASH BACK: Δείτε ακόμη:

Εικόνες από την σημερινή επεισοδιακή συνεδρίαση του Δημοτικού συμβουλίου Γρεβενών (Video)

Επεισοδιακή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Γρεβενών – Χρειάστηκε η συμβολή της αστυνομίας…

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.