Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- Grebena live GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

Δύο τα θύματα της επίθεσης αυτοκτονίας στην πρεσβεία των ΗΠΑ στην Άγκυρα (Video)

Φεβρουάριος 1st, 2013 by Χρήστος Μίμης

Τουρκικά μέσα ενημέρωσης μετέδωσαν ότι δεν λειτουργούσαν οι κάμερες ασφαλείας

Επίθεση αυτοκτονίας στην πρεσβεία των ΗΠΑ στην ΑγκυραΙσχυρή έκρηξη, η οποία σύμφωνα με τις τουρκικές Αρχές οφείλεται σε βομβιστική επίθεση αυτοκτονίας, σημειώθηκε μπροστά από την πρεσβεία των ΗΠΑ στην Άγκυρα. Δύο άνθρωποι σκοτώθηκαν και ένας τραυματίσθηκε, όπως μεταδίδουν τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης.

Νεκροί είναι ένας Τούρκος φρουρός και ο «καμικάζι» βομβιστής, ενώ τραυματίας είναι μία γυναίκα η οποία επισκεπτόταν την πρεσβεία για υπόθεσή της.

Η επίθεση σημειώθηκε στη δεύτερη είσοδο του κτηρίου, την οποία χρησιμοποιούν το προσωπικό και οι επισκέπτες. Τα εκρηκτικά εξεράγησαν την ώρα που ο «καμικάζι» περνούσε από το ειδικό μηχάνημα ακτίνων το οποίο «σαρώνει» ηλεκτρονικά ανθρώπους για λόγους ασφαλείας.

Δεν λειτουργούσαν οι κάμερες ασφαλείας

Τουρκικά μέσα ενημέρωσης μετέδωσαν ότι δεν υπάρχει καταγραφή της επίθεσης σε κάμερες ασφαλείας, διότι το σχετικό κλειστό κύκλωμα βρισκόταν εκτός λειτουργίας λόγω προσωρινής διακοπής ρεύματος στην ευρύτερη περιοχή.

Κανείς στο εσωτερικό της αμερικανικής πρεσβείς δεν έπαθε τίποτα, αλλά για λόγους ασφαλείας το προσωπικό και οι επισκέπτες μεταφέρθηκαν σε ειδικούς χώρους, όπως προβλέπει σχέδιο για περιπτώσεις τρομοκρατικής επίθεσης.

Οπως έγραψε στον ιστότοπό της η εφημερίδα Χουριέτ «η τουρκική αστυνομία υποπτεύθηκε ότι επρόκειτο για επίθεση αυτοκτονίας» και «στο σημείο της έκρηξης υπάρχουν διάσπαρτα ανθρώπινα μέλη». Ασθενοφόρα και περιπολικά έχουν σταλεί στην περιοχή. Επιτόπου κατέφθασαν επίσης ο υφυπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας Φεριντούν Σιρινίογλου και ο δήμαρχος Αγκυρας Αλαντίν Γιουκσέλ.

Μέχρι στιγμής καμία πληροφορία για το φύλο και την ταυτότητα του δράστη δεν έχει γίνει γνωστή, ούτε καμία οργάνωση έχει αναλάβει την ευθύνη για την τρομοκρατική επίθεση.

ΔΟΛ

This entry was posted on Παρασκευή, Φεβρουάριος 1st, 2013 at 15:49 and is filed under ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ - ΔΙΚΑΣΤΙΚΟ, ΚΟΣΜΟΣ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply