http://3.bp.blogspot.com/-SfTwndj1TxI/UQqQMxgktQI/AAAAAAABkCA/yB-QBUUqSqU/s1600/fotosofiababou.jpgΤην Τετάρτη 30 Ιανουαρίου, στο Πολιτιστικό κέντρο του Δήμου Γρεβενών, και στο πλαίσιο των παράλληλων διαλέξεων του Α.Λ.Π. Δήμου Γρεβενών, η κ. Σοφία Μπάμπου, Διατροφολόγος-Διαιτολόγος, έδωσε διάλεξη με θέμα: «Εγκέφαλος & Δίαιτα. Όταν το σώμα είναι χορτάτο αλλά το μυαλό εξακολουθεί να πεινάει».

Η διάλεξη προκάλεσε έντονο ενδιαφέρον και στο τέλος της διεξήχθη εποικοδομητικός διάλογος.

Γνωρίστε τη Σοφία Μπάμπου:

Η Σοφία Μπάμπου είναι απόφοιτος του ΑΤΕΙ Θεσσαλονίκης (σχολή Τεχνολογίας Τροφίμων και Διατροφής στο τμήμα Διατροφής). Η πτυχιακή της εργασία εκπονήθηκε στο ΑΧΕΠΑ και είχε θέμα «Εκτίμηση της θρεπτικής κατάστασης παιδιών και εφήβων με κυστική ίνωση».  Έκανε πρακτική άσκηση στο διαιτολογικό γραφείο του Παπανδρέου Δημήτριου ενώ παράλληλα εργάστηκε στην εταιρεία SCIENCE TECHNOLOGIES.

Από το 2002 μέχρι και σήμερα η  Σοφία Μπάμπου εργάζεται στο Ιδιωτικό της  Διαιτολογικό Γραφείο στην πόλη των Γρεβενών όπου προσπαθεί να εισάγει τους πελάτες της σε ένα ΜΗ-διαιτητικό τρόπο σκέψης. Παράλληλα από το 2000 μέχρι και σήμερα αρθρογραφεί και συνεργάζεται με αρκετά site, περιοδικά και εφημερίδες (άρθρα της θα βρείτε στα www.diatrofi.gr, www.liampiri.gr,www.katiana.gr, περιοδικό “μεγαλώνω το παιδί μου”, εφημερίδα “η φωνή των Γρεβενών”, περιοδικό “Διατροφή health +wellness”, περιοδικό “Διατροφή-Διαιτολογία” τριμηνιαία έκδοση του πανελλήνιου συλλόγου διαιτολόγων,περιοδικό “Αρμονία”, περιοδικό “Παιδί , υγεία και διατροφή”, εφημερίδα “Ο Πρωταθλητής” και πολλά άλλα). Είναι ομιλήτρια σε ημερίδες και συχνά συμμετέχει σε ραδιοφωνικές και τηλεοπτικές εκπομπές.

Είναι διαιτολόγος της ομάδας μπάσκετ ΦΟΠ Πρωτέας Γρεβενών,

αθλήτρια και Μέλος του Συλλόγου Μακεδονικός- TAEKWONDO- Γρεβενών, μέλος του Ποδηλατικού Συλλόγου Γρεβενών, μέλος της Ένωσης Διαιτολόγων-Διατροφολόγων Ελλάδος (ΕΔΔΕ), μέλος του Ινστιτούτου Διατροφικών Μελετών και Ερευνών, συνεργάτης της επιστημονικής ομάδας Διατροφή, συνεργάτης του Κέντρου Εκπαίδευσης και Αντιμετώπισης Διατροφικών Διαταραχών (ΚΕΑΔΔ)

μέλος και εκπρόσωπος του EFAD (European Federation of the Association of Dietitians).

Πρόσφατα έλαβε τον τίτλο «Master Practitioner in Eating Disorders and Obesity» από το Εθνικό Κέντρο Διατροφικών Διαταραχών της Μεγάλης Βρετανίας (NCFED) ενώ έχει λάβει τρίμηνη εκπαίδευση για την «ανάπτυξη προγραμμάτων προαγωγής και αγωγής υγείας» και τις «Βασικές αρχές του καρκίνου από την επιδημιολογία έως την θεραπεία» και πεντάμηνη εκπαίδευση για την «ανάπτυξη προσωπικών δεξιοτήτων» από το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστημίο Αθηνών

Είναι καθηγήτρια Διατροφής στο δημόσιο ΙΕΚ Γρεβενών, στον Ερυθρό Σταυρό Γρεβενών και Κοζάνης και πιστοποιημένη εκπαιδεύτρια για τη διατροφή ενηλίκων στα ΚΕΕ με αρκετή εμπειρία και αριθμό διδακτικών ωρών.

Συμμετείχε στη συγγραφή του βιβλίου «Διατροφή στην εγκυμοσύνη & το θηλασμό» (εκδ Χριστάκη) και σε λίγο καιρό ολοκληρώνεται η συγγραφή του πρώτου της βιβλίου σχετικά με τη διατροφή των παιδιών, ενώ έχει γράψει και ανέκδοτα παιδικά παραμυθάκια και ποιήματα. Σε συνεργασία με το παιδικό τμήμα της Δημόσιας Κεντρικής Βιβλιοθήκης Γρεβενών παραδίδει μαθήματα διατροφής σε παιδιά δημοτικού στον κύκλο διαδραστικών σεμιναρίων με τίτλο «Διατροφοζουζουνίσματα…έχει ο καιρός γυρίσματα».

Σχετικές πληροφορίες θα βρείτε στο προσωπικό της blog: ehappyhealth.blogspot.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.