Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- Grebena live GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

«Έφαγαν 35 εκατ. ευρώ που προορίζονταν για αυτιστικά παιδιά!»

Ιανουάριος 31st, 2013 by Χρήστος Μίμης

 

autism

Απίστευτες καταγγελίες έκανε στην Βουλή ο κ. Ι. Σταυρόπουλος πρόεδρος της Εθνικής Ομοσπονδίας για τα Δικαιώματα του Αυτιστικού Φάσματος (ΕΟΔΑΦ), ο οποίος τόνισε πως επί κυβερνήσεως ΠΑΣΟΚ κατασπαταλήθηκαν από το Υπουργείο Παιδείας κοινοτικά κονδύλια ύψους 35 εκατομμυρίων ευρώ!

Μιλώντας στην υποεπιτροπή της Βουλής για τα δικαιώματα των ατόμων με αναπηρία, ο κ. Σταυρόπουλος υποστήριξε ότι τα επίμαχα κονδύλια, τα οποία προορίζονταν για την εκπαίδευση αυτιστικών παιδιών, μετατράπηκαν σε προεκλογικούς διορισμούς και εξυπηρετήσεις.

«Τα χρήματα αυτά έγιναν προεκλογική εκστρατεία του κυβερνώντος κόμματος που τότε έτυχε να είναι το ΠΑΣΟΚ. Έγιναν προεκλογικοί διορισμοί και φαγώθηκαν τα χρήματα για να μπουν άνθρωποι όχι απλώς ημιμαθείς αλλά επικίνδυνοι που κάνουν ζημιά στα παιδιά», δήλωσε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος του ΕΟΔΑΦ.

Ο κ. Σταυρόπουλος ισχυρίστηκε ότι τα 35 εκατ. ευρώ δόθηκαν για να γίνουν έξι ώρες εκπαίδευσης σε ανθρώπους που δεν ήξεραν το αντικείμενο, αντί για επιπρόσθετη εκπαίδευση 1.200 ωρών σε ψυχολόγους, καθηγητές και δασκάλους. Για την ορθότητα των καταγγελιών του μάλιστα επικαλέστηκε ψήφισμα που έχει σταλεί στον πρωθυπουργό και το οποίο υπογράφουν 8.162 γονείς και ειδικοί.

Η βουλευτής του ΠΑΣΟΚ και πρώην υφυπουργός Παιδείας την επίμαχη περίοδο, κυρία Εύη Χριστοφιλοπούλου, διαμαρτυρήθηκε έντονα για τις καταγγελίες αυτές και δήλωσε ότι αισθάνεται «οργή και αγανάκτηση», ενώ αποχώρησε από την συνεδρίαση επιφυλασσόμενη παντός δικαιώματός της.

Ανέφερε δε ότι δεν μπορεί να παραβιαστεί ο πίνακας των αναπληρωτών καθηγητών, επισημαίνοντας ότι «η παράλληλη στήριξη ξεκίνησε με προσπάθεια δική μας».

ysterografa.gr

This entry was posted on Πέμπτη, Ιανουάριος 31st, 2013 at 13:26 and is filed under ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ, ΠΑΡΑΞΕΝΑ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply