Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- Grebena live GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

AEI – TEI: Δεν επανέρχεται, για φέτος, η βάση του 10 για την εισαγωγή – Την Πέμπτη στη δημοσιότητα το σχέδιο «Αθηνά»

Ιανουάριος 30th, 2013 by Χρήστος Μίμης

Ενημέρωθηκε σήμερα από τον Κ. Αρβανιτόπουλο ο Α. Τσίπρας

AEI - TEI: Δεν επανέρχεται, για φέτος, η βάση του 10 για την εισαγωγή

Δεν επανέρχεται επί του παρόντος η βάση του δέκα για την εισαγωγή στην ανώτατη εκπαίδευση της χώρας. Με το δεδομένο ότι στο θέμα αυτό δεν έχει υπάρξει απόλυτη συμφωνία στα κόμματα της συγκυβέρνησης, η πρόταση της επαναφορά της βάσης του δέκα μένει επι του παρόντος «πίσω» και δεν θα ανακοινωθεί τίποτα αντίστοιχο αύριο Πέμπτη μαζί με το σχέδιο «Αθηνά»για την αναδιάρθρωση της ανώτατης εκπαίδευσης.

Παράλληλα και όπως όλα δείχνουν με τις συγχωνεύσεις τμημάτων στην ανώτατη εκπαίδευση της χώρας, εφέτος θα έχουμε μείωση στον αριθμό των εισακτέων στα πανεπιστήμια και τα ΤΕΙ της χώρας, ανάλογα βέβαια και με την μείωση των τμημάτων της που τελικά θα ανακοινωθούν.

Ο υπουργός Παιδείας κ. Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος ενημέρωσε σήμερα το μεσημέρι για το σχέδιο «Αθηνά» και την βασική φιλοσοφία του τον πρόεδρο της αξιωματικής αντιπολίτευσης κ. Αλέξη Τσίπρα, ενώ το σύνολο του σχεδίου δίνεται στην δημοσιότητα αύριο Πέμπτη στις 12.30 το μεσημέρι.

Το σχέδιο, μετά την ανακοίνωσή του, θα αποσταλεί στην Αρχή για την Διασφάλιση της Ποιότητας στην Ανώτατη Εκπαίδευση της χώρας (ΑΔΙΠ) και σε όλα τα Πανεπιστήμια και τα ΤΕΙ της χώρας και θα τεθεί σε τελικό στάδιο διαβούλευσης, για χρονικό διάστημα 45 ημερών.

Παπαματθαίου Μάρνυ

This entry was posted on Τετάρτη, Ιανουάριος 30th, 2013 at 22:06 and is filed under ΠΑΙΔΕΙΑ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply