Θα ξεπεράσουν τα 900 τρακτέρ στον κόμβο της Νίκαιας, υπολογίζουν οι Θεσσαλοί αγρότες

Αγροτική... επιφυλακή στον κάμπο εν αναμονή αποφάσεων

Πυρετώδεις είναι οι διεργασίες για τις αγροτικές κινητοποιήσεις σε όλη την Ελλάδα, καθώς η εξέλιξή τους θα κριθεί και από τα αποτελέσματα των συναντήσεων που θα έχουν την Τετάρτη οι αγροτοσυνδικαλιστές με εκπροσώπους της κυβέρνησης και των πολιτικών κομμάτων. Για το μέλλον των κινητοποιήσεων αναμένεται την Τετάρτη απόφαση του Πανελλαδικού Συντονιστικού Οργάνου των αγροτών, ενώ στις 12 το μεσημέρι θα επισκεφθεί τα μπλόκα των αγροτών στη Λάρισα η γ.γ. του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα.

«Συναντηθήκαμε με τους αρχηγούς των πολιτικών κομμάτων. Ο κ. Ευάγγελος Βενιζέλος μας υποσχέθηκε επίλυση όλης της αγροτικής ατζέντας και ανέλαβε τη δέσμευση για σύγκλιση των πολιτικών αρχηγών. Θα περιμένουμε τις αποφάσεις της κυβέρνησης και θα εξατάσουμε την πορεία των κινητοποιήσεών μας», δήλωσε την Τρίτη στο «Βήμα» το μέλος της Γραμματείας της Πρωτοβουλίας για την Ανασυγκρότηση του Αγροτοσυνδιακαλιστικού Ζητήματος κ. Χρήστος Γκόντιας.

Στο μεταξύ, στον κόμβο της Νίκαιας στη Θεσσαλία καταφθάνουν καθημερινά τρακτέρ από όλη την περιοχή. Αγρότες από κάθε χωριό του κάμπου «ενισχύουν» το θεσσαλικό μπλόκο. Μόνο σήμερα Τρίτη, όπως λέει στο «Βήμα» εκ μέρους της Παναγροτικής Αγωνιστικής Συσπείρωσης (ΠΑΣΥ) ο κ. Μπούτας, στον «στόλο» των τρακτέρ στη Νίκαια προστέθηκαν άλλα 70. «Έρχονται διαρκώς νέα τρακτέρ από τα χωριά. Αυτή τη στιγμή έχουν φτάσει περίπου τα 900 και κάθε ημέρα θα αυξάνονται», αναφέρει ο ίδιος.

Τα τρακτέρ βρίσκονται παραταγμένα στην παλιά Εθνική οδό, η οποία έχει κλείσει από την Αστυνομία προκειμένου να εμποδίσει τους αγρότες να περάσουν στην νέα Εθνική οδό. «Δεν έχουμε πρόθεση να κλείσουμε την Εθνική οδό. Αυτό αποφασίσαμε και σήμερα στη συνέλευση που είχαμε το μεσημέρι. Αύριο έχουμε νέα συνέλευση και θα δούμε τι θα προκύψει. Η εξέλιξη των κινητοποιήσεων εξαρτάται και από τη στάση της κυβέρνησης», αναφέρει ο κ. Μπούτας.

Πάντως σήμερα η Εθνική οδός έκλεισε _ γύρω στις 10 π. μ. στο ύψος το κόμβου της Νίκαιας _ από την Αστυνομία για λόγους ασφαλείας όταν αγρότες βρήκαν πεζή στην άσφαλτο. Η κυκλοφορία σταμάτησε για λίγα λεπτά και την ώρα της συνέλευσης των αγροτών. Στην περιοχή παραμένουν ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις.

Την Τετάρτη στις 12:00 το μεσημέρι θα πάει στον κόμβο της Νίκαιας για να συμπαρασταθεί στους αγρότες η γενική γραμματέας του ΚΚΕ κυρία Αλέκα Παπαρήγα.

Κινητοποιήσεις σε όλη τη χώρα

Οι αγρότες της Βοιωτίας αποφάσισαν να συγκεντρωθούν με τα τρακτέρ τους το πρωί της Πέμπτης στον Ορχομενό και το μεσημέρι να κατευθυνθούν προς το Κάστρο Βοιωτίας που βρίσκεται δίπλα στην εθνική οδό Αθηνών-Θεσσαλονίκης.

Στη Φθιώτιδα, τα μπλόκα των αγροτών μετακινήθηκαν. Από το Λιανοκλάδι όπου βρίσκονταν χθες, σήμερα περίπου 50 τρακτέρ μετακινήθηκαν στον χώρο της έκθεσης της Λαμίας (στον δρόμο ο οποίος οδηγεί στην Εθνική) χωρίς να εμποδίζουν την κυκλοφορία.

Μικρότερος αριθμός τρακτέρ παραμένει και σε άλλες περιοχής της Φθιώτιδας, όπως στην Ανθήλη και την Αμφίκλεια.

Στη Δράμα παραμένουν τρία μπλόκα: το πρώτο στη Μαυρολεύκη με περίπου 100 τρακτέρ, το δεύτερο στον δρόμο που ενώνει την Καβάλα με τη Δράμα στο ύψος Σκαρί με 60 τρακτέρ και το τρίτο στη διασταύρωση Οχυρού με 50 αγροτικά αυτοκίνητα.

Άλλα 150 τρακτέρ βρίσκονται παραταγμένα στη Χρυσούπολη Καβάλας και περίπου 100 στην Αλεξανδρούπολη.

Την ίδια ώρα, οι αγρότες στη Ζίτσα των Ιωαννίνων και την Αιτωλοακαρνανία ζεσταίνουν τα τρακτέρ τους ενώ στις Σέρρες ετοιμάζουν κινητοποιήσεις πιθανώς για την ερχόμενη Πέμπτη και Παρασκευή.

Τράτσα Μάχη

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.