Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- Grebena live GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

Ο Έλληνας Τζον Κατσιματίδης διεκδικεί το θρόνο της Νέας Υόρκης

Ιανουάριος 30th, 2013 by Χρήστος Μίμης

ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΓΙΑ ΔΗΜΑΡΧΟΣ

Ο Ελληνας Τζον Κατσιματίδης διεκδικεί το θρόνο της Νέας ΥόρκηςΕλληνικό χρώμα θα έχουν οι δημαρχιακές εκλογές στη Νέα Υόρκη που θα γίνουν τον ερχόμενο Νοέμβριο καθώς ανακοινώθηκε ότι θέτει υποψηφιότητας ο ελληνικής καταγωγής δισεκατομμυριούχος, Τζον Κατσιματίδης.

Ο Κατσιματίδης ήταν παλαιότερα υποστηρικτής του Δημοκρατικού κόμματος και ενίσχυε οικονομικά υποψήφιους για την προεδρία των ΗΠΑ και το Κογκρέσο, όπως τον Μπιλ και τη Χίλαρι Κλίντον.

Τα τελευταία χρόνια ανήκει στο Ρεπουμπλικανικό κόμμα και ευελπιστεί να είναι ο υποψήφιός του στις επικείμενες δημοτικές εκλογές.

Ο κ. Κατσιματίδης επιδιώκει να διαδεχτεί στο ανώτατο αξίωμα της αμερικανικής μεγαλούπολης τον επίσης δισεκατομμυριούχο, Μάικλ Μπλούμπεργκ (Ρεπουμπλικανό-ανεξάρτητο), ο οποίος το 2008 κατάφερε να αλλάξει τη νομοθεσία και από δυο συνεχόμενες θητείες που δικαιούταν, να επανεκλεγεί το 2009 για μια τρίτη τετραετή θητεία.

Ο Τζον Κατσιματίδης γεννήθηκε στη Νίσυρο το 1948 και σε ηλικία 2 ετών μετανάστευσε με την οικογένειά του στην Αμερική. Είναι ιδιοκτήτης, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του επιχειρηματικού ομίλου Red Apple και της γνωστής αλυσίδας σουπερμάρκετ Gristedes.

Ο κ. Κατσιματίδης δήλωσε ότι έφτασε στην κορυφή και θέλει τώρα να κάνει αυτό που μπορεί να κάνει για την πόλη της Νέας Υόρκης.

 

www.imerisia.gr

This entry was posted on Τετάρτη, Ιανουάριος 30th, 2013 at 22:31 and is filed under ΚΟΣΜΟΣ, ΠΑΡΑΞΕΝΑ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply