http://p-nstatic.doldigital.net/taneawebstatic/8F5C15B1FA4541524888D270874AE9D6.jpgΣε διαφορετικές ημερομηνίες για ΙΚΑ, Δημόσιο ΟΓΑ και ΟΑΕΕ θα καταβάλλονται στο εξής οι συντάξεις προκειμένου, σύμφωνα με στελέχη του υπουργείου Εργασίας, να μην δημιουργείται πρόβλημα στις τράπεζες εξαιτίας της προσέλευσης μεγάλου αριθμού συνταξιούχων την ίδια μέρα.

Συγκεκριμένα, το Ίδρυμα Κοινωνικών Ασφαλίσεων (ΙΚΑ), θα καταβάλλει τις συντάξεις την προτελευταία εργάσιμη μέρα κάθε μήνα, την τελευταία εργάσιμη τα υπόλοιπα ταμεία, ενώ ο Οργανισμός Γεωργικών Ασφαλίσεων (ΟΓΑ) και ο Οργανισμός Ασφάλισης Ελευθέρων Επαγγελματιών (ΟΑΕΕ) μια ημέρα μετά.

Έτσι, οι συντάξεις του Φεβρουαρίου θα καταβληθούν ως εξής:

Στις 30 Ιανουαρίου για τους συνταξιούχους του ΙΚΑ.
Στις 31 Ιανουαρίου για τους συνταξιούχους των υπόλοιπων ταμείων.
Την 1η Φεβρουαρίου για τους συνταξιούχους του ΟΓΑ και του ΟΑΕΕ.

Χωρίς σύνταξη θα μείνουν από αυτόν το μήνα, περισσότεροι από 26.000 δικαιούχοι του ΟΓΑ και του ΟΑΕΕ, οι οποίοι δεν προσήλθαν να απογραφούν, ενώ έχουν ήδη διακοπεί 11.095 συντάξεις του ΙΚΑ.

Ο ΟΑΕΕ παρέτεινε την προθεσμία απογραφής έως τις 15 Φεβρουαρίου, ενώ έως τις 28 του ίδιου μήνα θα έχουν ολοκληρωθεί οι αντίστοιχες διαδικασίες για όλα τα ασφαλιστικά ταμεία.

Στις συντάξεις του Φεβρουαρίου θα επιβληθούν για πρώτη φορά οι νέες παρακρατήσεις από 5% έως 20% για αποδοχές πάνω από 1.000 ευρώ στο σύνολο του ποσού, ενώ θα παρακρατηθεί και η 1η από τις 4 δόσεις για τις μειώσεις που δεν επιβλήθηκαν στις συντάξεις του Ιανουαρίου.

Τέλος, μειωμένες θα δουν τις συντάξεις τους εξαιτίας της παρακράτησης φόρου και οι συνταξιούχοι με ετήσιο εισόδημα πάνω από 24.000 ευρώ το χρόνο, δηλαδή 1.714 ευρώ το μήνα, ενώ ελαφρύνσεις θα έχουν όσοι έχουν χαμηλότερα εισοδήματα.

ΤΑ ΝΕΑ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.