http://1.bp.blogspot.com/-pr7dmI1NpM8/UQfFbx14BuI/AAAAAAABi8c/DNaMlratA_U/s1600/1.jpgΤην Κυριακή 20/01/2013 έγινε επίσκεψη στις εγκαταστάσεις του κτήματος ΚΤΗΜΑ ΑΝΟΙΞΗΣ ΓΡΕΒΕΝΩΝ Α.Ε. έγινε από τις Εθνικές αντιπροσωπείες των χωρών: Ιορδανίας, Κουβέιτ και Σαουδικής Αραβίας παρουσία και του Βουλευτή του Νομού κου Τιμολέοντα Κοψαχείλη.

Μετά την λεπτομερή ενημέρωση για το έργο της Εταιρείας και την ξενάγηση στις εγκαταστάσεις του κτήματος τονίστηκε από τους παραπάνω αντιπροσώπους, το έντονο ενδιαφέρον των Χωρών τους για στενή συνεργασία στον τομέα του Κυνηγητικού Περιβαλλοντικού και περιηγητικού τουρισμού αλλά και στην απορρόφηση τοπικών παραδοσιακών προϊόντων της ευρύτερης περιοχής του Νομού.

Ο Βουλευτής κος Τιμολέων Κοψαχείλης τόνισε την μεγάλη σπουδαιότητα για τον Νομό της επένδυσης, της διαφαινόμενης στενότερης συνεργασίας και υποσχέθηκε για της ενέργειές του προκειμένου να επιταχυνθούν οι διαδικασίες ολοκλήρωσης της επένδυσης, να ξεπεραστούν τυχόν γραφειοκρατικά προβλήματα και την αμέριστη συμπαράστασή του για την ανάπτυξη συνεργασίας με τις παραπάνω Διπλωματικές αρχές και άλλων δράσεων στον Νομό.

Διακρίνονται από τα αριστερά προς τα δεξιά: Ο Osman Saliman από την Πρεσβεία του Κουβέιτ, ο Ammar Aldmour από την Προξενική Αντιπροσωπία της Σαουδικής Αραβίας, ο Ahmad Alrashed από την Προξενική Αντιπροσωπία του Κουβέιτ, ο Μιχάλης Στεργίου εμπνευστής της δημιουργίας της Ελεγχόμενης Κυνηγητικής Περιοχής, ο Βουλευτής του Νομού Γρεβενών κος Τιμολέων Κοψαχείλης, ο Δασολόγος-Περιβαλλοντολόγος Δρ. Ελευθέριος Σταματόπουλος Πρόεδρος και Δ/νων Σύμβουλος της εταιρείας και ο Monther Obeid από την Προξενική Αντιπροσωπεία της Ιορδανίας

Ο ΣΚΟΠΟΣ ΚΑΙ ΤΑ ΟΦΕΛΗ ΑΠΟ ΤΟ ΚΤΗΜΑ ΑΝΟΙΞΗΣ

Η διοίκηση της εταιρείας στο πλαίσιο του στρατηγικού της σχεδιασμού αποφάσισε την πραγματοποίηση επένδυσης με σκοπό την οργάνωση της ΚΥΝΗΓΗΤΙΚΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ «ΚΤΗΜΑΤΟΣ ΑΝΟΙΞΗΣ ΓΡΕΒΕΝΩΝ» έτσι ώστε να δημιουργήσει μια άρτια δομημένη και οργανωμένη Ελεγχόμενη Κυνηγετική Περιοχή  (Ε.Κ.Π από εδώ και στο εξής) με συγκριτικό τεχνικό και εμπορικό πλεονέκτημα, με υψηλό βαθμό διεισδυτικότητας των προϊόντων της και των υπηρεσιών της, κατοχυρώνοντας μία ισχυρή θέση στην  εγχώρια αλλά και στην διεθνή  αγορά του κυνηγιού.

Στη σύγχρονη εποχή οι περισσότεροι άνθρωποι ζουν μακριά από τη φύση, ο πολιτισμός ωστόσο συνεχίζει να διατηρεί μέρος από τις «άγριες» ρίζες του. Αυτό οφείλεται κατά ένα μέρος στην βαθειά καταγραφή στον κοινωνιολογικό «γενετικό κώδικα» των ανθρώπων, του κυνηγιού, ως μέσο επιβίωσης των ανθρώπων. Η κοινωνική  αυτή καταβολή δημιουργεί την ανάγκη χιλιάδων κυνηγών να ασκήσουν το κυνήγι ως χόμπι ψυχαγωγίας, δράση επαφής με τον πολιτισμό της φύσης, δοκιμασία αντοχής και εξοικείωσης με την τεχνολογία του τρόπου κυνηγιού, απόδραση από την κουραστική καθημερινότητα του επιχειρείν και την οικονομικής ανάπτυξης και διαβίωσης. Όσο και αν φαίνεται περίεργο, στο μυαλό του κυνηγού συνυπάρχουν σε απόλυτη ισορροπία το κυνήγι των ζώων και η αγάπη στην φύση και την πανίδα.

Για την ικανοποίηση της ανάγκης αυτού του πληθυσμού αλλά και για μια ορθολογική διαχείριση του περιβάλλοντος με την αρχή της λογικής της αειφορικής κάρπωσης, με μια ισορροπημένη διαχείριση των οικοσυστημάτων, είναι αναγκαία στις μέρες μας η δημιουργία Ελεγχόμενων Κυνηγετικών Περιοχών (Ε.Κ.Π.).

Η περιοχή εγκατάστασης βρίσκεται σε έναν από τους φτωχότερους νομούς της χώρας, τον νομό Γρεβενών. Με έναν από τους υψηλότερους δείκτες ανεργίας στην Ελλάδα, με έλλειψη υποδομών, κατεξοχήν αγροτικό νομό με άνιση όμως σχέση φυτικής και ζωικής παραγωγής. Παράλληλα, η αξιοποίηση του φυσικού περιβάλλοντος μπορεί να προσφέρει δυνατότητες ανάπτυξης της περιοχής και οργάνωσης της σε δραστηριότητες που έως τώρα δεν έχουν αξιοποιηθεί.

Η  δραστηριότητα του φορέα Κτήμα άνοιξης Γρεβενών θα προσφέρει νέες θέσεις εργασίας στην περιοχή, παρέχοντας περισσότερα από 12.000 ημερομίσθια ετησίως και πολλάπερισσότερα έμμεσα, λόγω της αναγνωρισιμότητας που θα προσφέρει στην περιοχή και στα προϊόντα της.

Από την άλλη πλευρά, στα θετικά της περιοχής συγκαταλέγονται τα εξής: Εγγύτητα σε μεγάλα αστικά κέντρα, νέοι δρόμοι που διευκολύνουν την πρόσβαση, βιοποικιλότητα και όμορφο φυσικό περιβάλλον. Επίσης, λόγω της γεωμορφολογίας η περιοχή προσφέρεται για βιολογικές καλλιέργειες και εκτροφές, μια που το υψόμετρο των 650 μέτρων και η εγγύτητα σε αμόλυντο υδροφόρο ορίζοντα προσφέρεται για βιολογική αγροτική και ζωική παραγωγή.


Με τιμή
Δρ. Ελευθέριος Σταματόπουλος
Δασολόγος-Περιβαλλοντολόγος
Πρόεδρος και Δ/νων Σύμβουλος

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.