Για “φως στην άκρη του τούνελ” έκανε λόγο ο Γιάννης Στουρνάρας μιλώντας στο BBC και αναφερόμενος στις οικονομικές συνθήκες στην Ελλάδα ενώ τόνισε ότι η πιθανότητα να αποχωρήσει η χώρα από την Ευρωζώνη είναι πλέον “πολύ μικρή”.

“Κατορθώσαμε να φέρουμε τα πάνω κάτω στην οικονομία. Από την μεριά των αγορών υπάρχει πλέον πολύ μεγαλύτερη αισιοδοξία. Οι καταθέσεις επιστρέφουν στις τράπεζες, η κυβέρνηση εξοφλεί τα χρέη της προς τους ιδιώτες και υπάρχει μια αλλαγή στο πως μας βλέπει η Ευρώπη. Επομένως, όλοι οι καθοριστικοί δείκτες είναι θετικοί. Είμαστε στα δυο τρίτα του στόχου μας. Άρα, ο κόσμος μπορεί να ελπίζει”, σημείωσε ο υπουργός Οικονομικών.

Ειδικότερα, ο κ. Στουρνάρας προέβλεψε ότι στο τελευταίο τρίμηνο του 2013 θα επιτευχθεί ανάκαμψη και ότι το 2014 θα σημειωθεί ανάπτυξη στην ελληνική οικονομία, ακόμα και αν εκτιμά ότι η ύφεση για το τρέχον έτος θα φθάσει στο 4,5%. “Νοιώθω 100% σίγουρος ότι αυτή θα είναι η τελευταία χρονιά κατά την οποία η Ελλάδα θα βρίσκεται σε ύφεση”, είπε.

Ο υπουργός Οικονομικών ξεκαθάρισε ότι εάν εφαρμοστεί το πρόγραμμα μεταρρυθμίσεων στην Ελλάδα δεν θα υπάρξουν άλλα λιτότητας ούτε και περικοπές μισθών, συντάξεων και επιδομάτων.

Σημείωσε, πάντως, ότι η Ελλάδα εξαναγκάστηκε να πάρει πολύ σκληρά μέτρα σε πολύ σύντομο διάστημα. “Κοιτάζοντας προς τα πίσω, θα έπρεπε να έχουμε δώσει μεγαλύτερη έμφαση στις δομικές μεταρρυθμίσεις και στις ιδιωτικοποιήσεις στην αρχή. Αλλά δεν μπορούμε να πάμε πίσω. Δεν υπάρχει λόγος να κλαίει κανείς πάνω από χυμένο γάλα. Η Ευρωζώνη δεν ήταν έτοιμη για την κρίση”, επισήμανε.

Υπογράμμισε περαιτέρω ότι είναι πεπεισμένος πως χωρίς τα χρήματα της διάσωσης από την Ευρώπη, η Ελλάδα θα βρισκόταν τότε εκτός Ευρωζώνης και ότι κάτι τέτοιο θα ήταν καταστροφικό.

Megatv.com

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.