Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- Grebena live GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

Κλειστά τα ΚΤΕΟ στη Δυτική Μακεδονία – Πρόβλημα στο on line σύστημα διαβίβασης δεδομένων

Ιανουάριος 29th, 2013 by Χρήστος Μίμης

ΑΝΑΚΛΗΘΗΚΕ ΠΡΟΣΩΡΙΝΑ Η ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ

Ακυρώθηκαν όλα τα ραντεβού των οχημάτων για τεχνικό έλεγχο, καθώς τα τέσσερα δημόσια ΚΤΕΟ των αντίστοιχων πρωτευουσών της Δυτικής Μακεδονίας έκλεισαν από την Παρασκευή και μέχρι νεωτέρας, δεδομένου ότι προέκυψε πρόβλημα στην πιστοποίησή τους.

Οι αρμόδιοι εκτιμούν ότι εντός της εβδομάδας θα λυθεί το θέμα και θα επαναλειτουργήσουν τα ΚΤΕΟ, ενώ στο μεταξύ οι ενδιαφερόμενοι προσφεύγουν στα ιδιωτικά ΚΤΕΟ, αφού δεν μπορούν να τους εξυπηρετήσουν τα δημόσια. Χτες, πραγματοποιήθηκε σύσκεψη του γενικού διευθυντή Μεταφορών, υπεύθυνο για τα ΚΤΕΟ Δυτικής Μακεδονίας Βασίλη Χατζηαποστόλου και του αντιπεριφερειάρχη Κοζάνης Γιάννη Σόκουτη.

Εξετάστηκαν οι ενέργειες που πρέπει να γίνουν άμεσα, σε σχέση με τις διευκρινίσεις που ζητά το υπουργείο μεταφορών και Επικοινωνιών στη νέα εγκύκλιο που έστειλε, ώστε να λυθεί η εκκρεμότητα και να επαναλειτουργήσουν όσο το δυνατόν συντομότερα τα δημόσια ΚΤΕΟ σε Κοζάνη, Φλώρινα, Καστοριά και Γρεβενά. Στο μεταξύ, στο ΚΤΕΟ Κοζάνης βρίσκεται η διαπιστευμένη εταιρία πιστοποίησης, η οποία μαζί με τα στελέχη του ΚΤΕΟ, προσπαθούν να επιλύσουν όλα τα ζητήματα, ώστε να ξαναδοθεί η πιστοποίηση.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το θέμα που προέκυψε με την εγκύκλιο του υπουργείου Μεταφορών και Επικοινωνιών, ως προς την πιστοποίηση και τη διακρίβωση των προδιαγραφών λειτουργίας των ΚΤΕΟ, συνίσταται με το on line σύστημα διαβίβασης των δεδομένων για κάθε τεχνικό έλεγχο. Πρόκειται για συστήματα και προδιαγραφές που πρέπει να διαθέτει κάθε ΚΤΕΟ, προκειμένου να πάρει πιστοποίηση.

Να σημειωθεί ότι τα δημόσια ΚΤΕΟ της Δυτικής Μακεδονίας ήταν τα μόνα πανελλαδικά που είχαν πιστοποίηση και λειτουργούσαν, ενώ στην υπόλοιπη Ελλάδα δεν έχουν πιστοποίηση και το υπουργείο ανέστειλε τη λειτουργία τους από τις αρχές του έτους. Επίσης σημειώνεται ότι τα ιδιωτικά ΚΤΕΟ της περιοχής είναι πιστοποιημένα και λειτουργούν κανονικά.

Από τη Διεύθυνση Συγκοινωνιών, οι αρμόδιοι υπογράμμισαν ότι για την επαναλειτουργία των ΚΤΕΟ θα ενημερωθεί το κοινό εγκαίρως.

ΧΡΗΣΤΟΣ ΒΗΤΤΑΣ στον ΠΤΟΛΕΜΑΙΟ

This entry was posted on Τρίτη, Ιανουάριος 29th, 2013 at 22:31 and is filed under ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ - ΜΟΤΟ, ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ - ΤΑΞΙΔΙΑ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply