Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- Grebena live GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

Ξεκίνησε η διήμερη επίσκεψη Σαμαρά στο Κατάρ

Ιανουάριος 29th, 2013 by Χρήστος Μίμης

Στην Ντόχα μεταβαίνει σήμερα ο Αντώνης Σαμαράς για επίσημη επίσκεψη, συνοδευόμενος τόσο από μέλη της κυβέρνησης όσο και από ομάδα επιχειρηματιών.

Στόχος της κυβέρνησης είναι αφενός μεν η προσέλκυση επενδύσεων, αφετέρου δε η ενίσχυση της εξωστρέφειας των ελληνικών επιχειρήσεων. Παρά την εμπλοκή στο θέμα της αξιοποίησης του Ελληνικού, η κυβέρνηση εκτιμά ότι υπάρχουν πολλά περιθώρια συμφωνιών τόσο μεταξύ του Εμιράτου και του ελληνικού Δημοσίου, όσο και με Έλληνες επιχειρηματίες.

Σήμερα ο πρωθυπουργός θα συναντηθεί με τον ομόλογό του αλλά και τον υπουργό Εξωτερικών του Κατάρ ενώ αύριο αναμένεται να έχει συνάντηση με τον διάδοχο του θρόνου του Κατάρ και με τον Εμίρη του Κατάρ.

Στο πλαίσιο της επίσημης επίσκεψης, ο Έλληνας πρωθυπουργός θα υπογράψει με την ηγεσία του Κατάρ διακρατική πολιτιστική συμφωνία και συμφωνία σύστασης επιχειρηματικού συμβουλίου Ελλάδας – Κατάρ, το οποίο θα χρησιμοποιηθεί ως γέφυρα για την προσέλκυση επενδύσεων.

Σύμφωνα με το Mega, τον πρωθυπουργό συνοδεύουν, μεταξύ άλλων, οι υπουργοί Πάνος Παναγιωτόπουλος, Κωστής Χατζηδάκης, Όλγα Κεφαλογιάννη, οι υφυπουργοί Νότης Μηταράκης και Ασημάκης Παπαγεωργίου, ο γ.γ. του υπουργείου Εξωτερικών Παναγιώτης Μίχαλος, ο βουλευτής Επικρατείας Χρύσανθος Λαζαρίδης και ο διευθύνων σύμβουλος του ΤΑΙΠΕΔ Γιάννης Εμίρης, αφού η ελληνική πλευρά θα παρουσιάσει εκεί και το σύνολο των επιχειρήσεων προς αποκρατικοποίηση.

Δείτε ποιοι ακόμη τον συνοδεύουν.

This entry was posted on Τρίτη, Ιανουάριος 29th, 2013 at 12:29 and is filed under ΚΟΣΜΟΣ, ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply