Το 2012 ήταν σίγουρα μία άκρως αθλητική χρονιά. Από αγώνες κρίκετ, αμερικάνικου football, το διάσημο Ποδηλατικό Γύρο της Γαλλίας, μέχρι μία «μικρή» καλοκαιρινή διοργάνωση -τους Ολυμπιακούς Αγώνες-, οι φίλαθλοι ανά τον κόσμο είχαν πλούσιο θέαμα αυτή την χρονιά…

Όμως, τι γίνεται με όλους αυτούς που έχουν βαρεθεί τους παραδοσιακούς αθλητικούς αγώνες και το συμβατικό τρόπο άσκησης; Ευχάριστα νέα! Αν βαρεθήκατε τα ίδια και τα ίδια, υπάρχουν μερικά πολύ ιδιαίτερα αθλήματα να διαλέξετε…

Box με Σκάκι. Αυτός ο παράξενος συνδυασμός φυσικής δύναμης και αυτοσυγκέντρωσης έχει αποκτήσει τρομερή φήμη τα τελευταία χρόνια. Όλα ξεκίνησαν από ένα κόμικ επιστημονικής φαντασίας και τα φαινομενικά αταίριαστα, το ρινγκ και το σκάκι, έγιναν ένα! Οι αντίπαλοι εναλλάσσουν τον αγώνα μεταξύ 3 λεπτών μποξ και τετράλεπτων γύρων σκακιού. Ο νικητής είναι αυτός που θα πετύχει knockout, ματ, ή σε περίπτωση ισοπαλίας, αυτόν που θα αναδείξει ο διαιτητής.

Αγώνας Ταχύτητας Τυριού. Στην ουσία ο παίκτης προσπαθεί να σπρώξει ενα κεφάλι τυρί ενώ οι έξαλλοι «φίλαθλοι» γύρω του ζητωκραυγάζουν. Ονομάζεται «Cheese Rolling», και λαμβάνει χώρα ετησίως στο Gloucester, συγκεντρώνοντας εκατοντάδες συμμετέχοντες που κυλούν το τυρί στον λόφο με ταχύτητα ακόμα και 70 μίλια την ώρα (113 χλμ/ώρα). Νικητής ορίζεται αυτός που ακολουθεί το κεφάλι τυρί που θα τερματίσει πρώτο. Ακούγεται απλό και διασκεδαστικό, σωστά; Και όμως, αυτή η διοργάνωση τελειώνει συνήθως με πολλά ατυχήματα, από αστραγάλους που γύρισαν μέχρι πολλά σπασμένα κόκκαλα!

Άρση Συζύγων. Το όνομά του τα λέει όλα. Ξεκίνησε από την Φινλανδία και έχει τους εξής απλούς κανόνες: Οι άντρες συμμετέχοντες πρέπει να κουβαλήσουν τις γυναίκες τους στους ώμους για μία απόσταση 250 μέτρων με εμπόδια. Ο πρώτος που θα τερματίσει κερδίζει, ανεξάρτητα από τον ποιό τρόπο επέλεξε να σηκώσει την γυναίκα του. Το έπαθλο του νικητή είναι το βάρος της γυναίκας του σε μπύρα.

Μπάσκετ Μόνο με Καρφώματα. Φανταστείτε έναν αγώνα με τραμπολίνα, αποκλειστικά και μόνο με «καρφώματα» καθόλη την διάρκειά του. Στην ουσία κάθε ομάδα απαρτίζεται από 4 παίκτες, κάθε κάρφωμα να αντιστοιχεί σε 3 πόντους, και το πιο σημαντικό, υπάρχουν 4 τραμπολίνα κάτω από κάθε μπασκέτα. Το συγκεκριμένο άθλημα είναι ιδιαίτερα εντυπωσιακό, με τους παίκτες να φτάνουν πολύ ψηλά καρφώνοντας ή εξοστρακίζοντας τους αντιπάλους τους μακριά απ’ τα καλάθια.

Bossaball. Πρόκειται για μία ευρεσιτεχνία που ξεκίνησε το 2004 από την Ισπανία, με στοιχεία από βόλεϋ ποδόσφαιρο, γυμναστική και καποέϊρα. Στην ουσία θα μπορούσε να λέγεται και «ντοπαρισμένο βόλεϋ , αφού η μία ομάδα αποκρούει και στέλνει την μπάλα στην αντίπαλη ομάδα με κλοτσιές, αιωρήσεις και άλλες επικίνδυνες φιγούρες, χρησιμοποιώντας τραμπολίνα και μπαλόνια στον αγωνιστικό χώρο.

Ρίψη Τόνων. Έχετε ακούσει για τους τόνους, βάρους 10 κιλών, που σκίζουν τους αιθέρες της Αυστραλίας κάθε Γενάρη; Δεν πρόκειται, φυσικά, για κάποιο φυσικό φαινόμενο, αλλά είναι το αποκορύφωμα των ετήσιων εορτασμών στο Φεστιβάλ Τόνου, στο Λιμάνι Λίνκολν. Οι παίκτες κάθε χρόνο «κονταροχτυπιούνται» για το ποιος έκανε την πιο μακρινή ρίψη, με το ρεκόρ να είναι λίγο πάνω από 30 μέτρα, σε περίπτωση που θέλετε να το γνωρίζετε ώστε να προπονηθείτε σπίτι!

Αμερικάνικο Football με Εσώρουχα. Αρχικά ήταν ένα θέαμα που παρουσιαζόταν στο ημίχρονο των αγώνων του Super Bowl, και που στην πορεία απέκτησε φανατικό κοινό, έφερε υψηλές τηλεθεάσεις και σημαντικές χορηγίες σε Αμερική και Καναδά. Οι 7 παίκτριες φορούν τις επιγονατίδες, τα κράνη και τις επωμίδες αλλά πέραν αυτών, μόνο τα προκλητικά εσώρουχά τους

Quidditch. Το άθλημα που πρωτογνωρίσαμε στα βιβλία του Harry Potter δεν είναι μόνο για μάγους. Η εκδοχή που εφαρμόζεται είναι παρόμοια, με τους παίκτες να κάνουν χαμηλές «πτήσεις» πάνω στα σκουπόξυλα τους και να τρέχουν στο γήπεδο με σκοπό να στοχεύσουν την μπάλα μέσα από έναν κύκλο ή καλάθι, ενώ μία άλλη μπάλα στοχεύεται πάνω τους από τους αντιπάλους. Υπάρχει και ο έξτρα, χρυσός παίκτης που υπήρχε και στο βιβλίο, μόνο που ο ρόλος του είναι περιορισμένος στο να φορά έναν χρυσό χιτώνα και να τρέχει χωρίς σκοπό στο γήπεδο – μαγικό ε;

Ποδόσφαιρο Τριών Ομάδων. Οποιαδήποτε απόπειρα να αλλάξουν οι κανόνες του πιο διάσημου αθλήματος στον κόσμο, βρίσκει όλους τους φιλάθλους αντίθετους. Εκτός από την προσθήκη της έξτρα ομάδας, το γήπεδο είναι εξάγωνο, αλλά υπάρχουν και διαφορές στους κανόνες διεξαγωγής του παιχνιδιού. Νικήτρια ομάδα δεν είναι αυτή που βάζει τα περισσότερα γκολ αλλά αυτή που δέχεται τα λιγότερα! Το παιχνίδι είναι εφεύρεση ενός Δανού θεωρητικου, που όμως έχει πλέον φανατικούς οπαδούς.


Hockern. Η συμβολή της Γερμανίας στα extreme sports ακούει στο όνομα «hockern», και είναι στην ουσία ο εναλλακτικός τρόπος να κάτσει κάποιος. Μπερδευτήκατε; «Hockern» στα γερμανικά σημαίνει σκαμπό, ή κάθισμα και το άθλημα είναι ένας συνδυασμός του skateboard και του breakdance, όπου οι παίκτες προσπαθούν να εφεύρουν όλο και πιο εντυπωσιακούς τρόπους να καθίσουν, κάνοντας παράλληλα επιδέξιες χορευτικές φιγούρες.

www.msn.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.