Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- Grebena live GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

Εκδόθηκε ένταλμα σύλληψης για τον Φουάντ αλ Ζαγιάτ

Ιανουάριος 28th, 2013 by Χρήστος Μίμης

Πρόκειται για τον 70χρονο κατηγορούμενο στην υπόθεση της προμήθειας TORM-1

Ενταλμα σύλληψης για τον Φουάντ αλ Ζαγιάτ εκδόθηκε το βράδυ του Σαββάτου

Αιφνιδιαστικό ένταλμα σύλληψης κατά του σύριου εμπόρου όπλου Φουάντ αλ Ζαγιάτ εξέδωσε το Σάββατο ο ανακριτής Γαβριήλ Μαλλής.

Πρόκειται για τον 70χρονο κατηγορούμενο στην υπόθεση της προμήθειας TORM-1 , ο οποίος ήταν γνωστός και ως Fatman (χοντρός) και εμπλεκόταν και σε άλλες υποθέσεις με μίζες ακόμα και πέραν τους Ατλαντικού.

Σύμφωνα με την πρόταση του εισαγγελέα για την υπόθεση Τσοχατζόπουλου, που αποκάλυψε το Βήμα, ο συγκεκριμένος ήταν δικαιούχος της υπεράκτιας εταιρείας Drumilan , μαζί με τον άλλον εμπλεκόμενο Βλάσση Καμπούρογου , ο οποίος βρέθηκε νεκρός σε ξενοδοχείο στη Τζακάρτα.

Η εταιρεία φέρεται να εισέπραξε παράνομα μίζες περίπου 32 εκατομμυρίων δολαρίων με επιταγές και μάλιστα να τα διοχέτευσε σε άλλες υπεράκτιες και σε λογαριασμούς στην Ελβετία, που αποδίδονται στον πρώην υπουργό Άκη Τσοχατζόπουλο.

Το Βήμα είχε επικοινωνήσει τον περασμένο Μάρτιο με τον Σύριο , οποίος φέρεται να ζει μόνιμα στην Έγκωμη της Κύπρου. Εκείνος απαντώντας σε ερώτησή μας είχε υποστηρίξει ότι ότι δεν γνώριζε καν τον πρώην υπουργό, Άκη Τσοχατζόπουλο.

Στο μεταξύ ο σύριος είναι γνωστός και για την αδυναμία του στα τυχερά παιχνίδια. Είχε μάλιστα κερδίσει αντιδικία με καζίνο στο Λονδίνο, όταν του δάνεισαν μεγάλο ποσό, το έχασε και εκείνοι το διεκδικούσαν από τον Φουάντ. Έχει και την πορτογαλική υπηκοότητα από άλλη προμήθεια, που είχε κάνει σε αυτή τη χώρα…

Παπαδάκου Γιάννα

This entry was posted on Δευτέρα, Ιανουάριος 28th, 2013 at 11:30 and is filed under ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ - ΔΙΚΑΣΤΙΚΟ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply