Όποιος βιάζεται… Skoda-φτει

Όποιος βιάζεται… Skoda-φτειΒιάστηκαν στον ΠΑΟΚ να πιστέψουν στην ανάκαμψη της ομάδας στο πρωτάθλημα, μετά τη νίκη 6-0 για το Κύπελλο με την Καλλιθέα, με αποτέλεσμα να… Skoda-ψει στην Τούμπα, γνωρίζοντας την ήττα 1-0 απο την Ξάνθη.

Οι Ακρίτες παίζοντας εξαιρετικά σε όλη τη διάρκεια της αναμέτρησης πήραν σε μία πολύ δύσκολη έδρα ένα σπουδαίο διπλό που τους δίνει βαθιά βαθμολογική ανάσα.

Στον ΠΑΟΚ αυτό ήταν το τρίτο σερί κακό αποτέλεσμα και μάλιστα χωρίς καν να πετύχει γκολ. Κάτι που τον αφήνει ακόμα πιο μακριά απο τον πρωτοπόρο Ολυμπιακό.

Ο ΠΑΟΚ ήθελε μέσα στην έδρα του τη νίκη, όμως, αυτή που ξεκίνησε καλύτερα το παιχνίδι στην Τούμπα ήταν η Ξάνθη. Η ομάδα του Μαρίνου Ουζουνίδη ήταν πολύ καλά στημένη στον αγωνιστικό χώρο και κατάφερε να περιορίσει τον «δικέφαλο του Βορρά». Οι Ακρίτες προσπάθησαν στο πρώτο μέρος να… χτυπήσουν στην αντεπίθεση, ωστόσο, τόσο ο Ονουάτσι, όσο και ο Σμιθ ήταν επιπόλαιοι στην τελική ενέργεια και δεν μπόρεσαν να πετύχουν κάποιο τέρμα.

Οι παίκτες του ΠΑΟΚ έδειχναν εγκλωβισμένοι από την αμυντική τακτική της Ξάνθης και απειλούσαν μόνο με σουτ από μακριά. Η υπεροχή των Ακριτών μετουσιώθηκε σε γκολ στις καθυστερήσεις του πρώτου ημιχρόνου, όταν ο Ονουάτσι άλλαξε υπέροχα τη μπάλα με τον Μαρίν, βγήκε απέναντι από τον Γλύκο και με πολύ όμορφο πλασέ έκανε το 1-0, «παγώνοντας» την Τούμπα.

Με την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου ο ΠΑΟΚ προσπάθησε να πιέσει, ώστε να φτάσει στην ισοφάριση. Ωστόσο, η Ξάνθη ήταν αυτή που ήλεγχε απόλυτα τον ρυθμό του αγώνα και ουσιαστικά έκανε το παιχνίδι της. Μετά το 70ο λεπτό ο «δικέφαλος του Βορρά» ανέβηκε περισσότερο στο γήπεδο και δημιούργησε φάσεις, αλλά απέναντί του βρήκε έναν εξαιρετικό Λοντίγκιν.

Ο Σαλπιγγίδης αρχικά ήταν αυτός που νικήθηκε από τον Λοντίγκιν στο 74’ στην κεφαλιά που έπιασε μετά από κόρνερ του Λίνο. Την απόκρουση του αγώνα, όμως, την έχασε στο 85’, με τον Φωτάκη να πιάνει την κεφαλιά και τον τερματοφύλακα της Ξάνθη να διώχνει εντυπωσιακά. Το 1-0 έμεινε μέχρι και το τελευταίο σφύριγμα, με τους Ακρίτες να πανηγυρίζουν μία τεράστια επιτυχία.

Tα επίσημα στιγμιότυπα της Nova από την αναμέτρηση ΠΑΟΚ – Skoda Ξάνθη για την 19η αγωνιστική της Σούπερ Λίγκας:

ΠΑΟΚ (Δώνης): Γλύκος, Σταφυλίδης ( 62’ Λίνο), Κατσικάς, Σίλντενφελντ, Σαλπιγγίδης, Λόρενς, Κωνσταντινίδης, Λάζαρ (82′ Φωτάκης), Κάτσε (62’ Γκαρσία), Κατσουράνης, Αθανασιάδης

Στον πάγκο: Γιακουμής, Αποστολόπουλος, Ιντζίδης, Πόποβιτς.

Ξάνθη (Ουζουνίδης): Λοντίγκιν, Πάιτο, Μάνταλος (79’ Πρίττας), Φλίσκας (59’ Βασιλακάκης), Σμίθ (83’ Σολτάνι), Κομεσίδης, Βάλλας, Γούτας, Μαρίν, Ντιέ, Ονουάτσι

Στον πάγκο: Λυμπερόπουλος, Μπαξεβανίδης, Γκλέισον, Ράνος

Άλκης Κακολύρης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.