Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- Grebena live GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

Ραχήλ Μακρή: «Δεν θα βαρύνει το κόστος του εμβολιασμού κατά της λύσσας τους παραγωγούς»

Ιανουάριος 27th, 2013 by Χρήστος Μίμης

Δόθηκε απάντηση στο σοβαρότατο ζήτημα του εμβολιασμού των ζώων κατά της λύσσας, θέμα το οποίο είχε θέσει μετά από έγκαιρη ενημέρωση ο Αντιπεριφερειάρχης Περιβαλλοντολογικής και Αγροτικής Ανάπτυξης Δυτικής Μακεδονίας, Πασχάλης Χαρούμενος, στη Βουλευτή Ν. Κοζάνης, Ραχήλ Μακρή.

Μετά τα κρούσματα που εμφανίστηκαν στη Δυτική Μακεδονία, ο κ. Χαρούμενος ζήτησε σχετική βοήθεια και παρέμβαση από την κ. Μακρή, για την ανάληψη του κόστους εμβολιασμού από το κράτος Όπως διευκρινίζει ο Αν. Υπουργός στην απάντηση του ο εμβολιασμός των ζώων θα συμπεριληφθεί σε πρόγραμμα του 2013 για την εκρίζωση της νόσου. Το πρόγραμμα είναι σύμφωνο με την Ευρωπαϊκή νομοθεσία και συγχρηματοδοτείται κατά 75%.

Η κατά μέρους κτηνιατρική υπηρεσία θα ενημερώσει αναλόγως τους παραγωγούς, ενώ τους εμβολιασμούς θα τους πραγματοποιούν ιδιώτες και δημόσιοι κτηνίατροι. Είναι μια απόφαση που δικαιώνει τις πιέσεις μας προς το Υπουργείο και πλέον οι κτηνοτρόφοι απέφυγαν ένα ακόμη βάρος που θα τους οδηγούσε σε ακόμη πιο τραγική κατάσταση από αυτήν στην οποία έχουν οδηγηθεί από τις εγκληματικές πολιτικές στην κτηνοτροφία.

Δείτε την απάντηση:

http://2.bp.blogspot.com/-xeS_G-2s4lc/UQTnLhpLv5I/AAAAAAABh10/gEeHpUfbN4s/s1600/7937370_001.jpg

http://2.bp.blogspot.com/-8QCv9SPKkQw/UQTnMiZszmI/AAAAAAABh18/WcskZu-1TQw/s1600/7937370_002.jpg

 

This entry was posted on Κυριακή, Ιανουάριος 27th, 2013 at 11:13 and is filed under ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ, ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply