Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- Grebena live GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

Κομπίνα με πολυτελή ελληνικά ΙΧ με Βουλγάρικες πινακίδες

Ιανουάριος 27th, 2013 by Χρήστος Μίμης

Το κόλπο δεν είναι μόνο ελληνικό φαινόμενο, αλλά και ιταλικόΜεγάλα εκτιμάται ότι είναι τα διαφυγόντα κέρδη του δημοσίου με τα πολυτελή αυτοκίνητα και τα τζιπ μεγάλου κυβισμού, που κυκλοφορούν στους ελληνικούς δρόμους με βουλγαρικές πινακίδες, παρόλο που όπως αποκαλύπτεται οι κάτοχοί τους είναι Έλληνες.

Οι επιτήδειοι ανοίγουν στην γειτονική χώρα, στο όνομά τους ή στο όνομα κάποιου συγγενή τους, μία «εταιρία» για να δικαιολογήσουν τα αυτοκίνητα και να πληρώσουν βουλγαρικά τέλη κυκλοφορίας και ασφάλειες, που είναι πολύ φθηνότερα από την Ελλάδα.

Το κόλπο είναι παλιό και υπολογίζεται ότι χιλιάδες Έλληνες, κυρίως από τη Μακεδονία και τη Θράκη το εκμεταλλεύονται, ενώ στη συνδρομή τους έχουν οργανωμένα γραφεία στη Βουλγαρία που αναλαμβάνουν να τους εξυπηρετήσουν.

Έγιναν όμως αντιληπτοί από το ΣΔΟΕ, το οποίο σε συνεργασία με τις βουλγαρικές φορολογικές αρχές, επιδόθηκε σε ελέγχους και αν διαπιστωθεί ότι το «ύποπτο» αυτοκίνητο ανήκει σε εταιρία η οποία δεν εμφανίζει έσοδα από πραγματική επιχειρηματική δραστηριότητα, επιβάλλονται μεγάλα πρόστιμα.

Ωστόσο, σύμφωνα με το ρεπορτάζ της Καθημερινής της Κυριακής, οι έλεγχοι δεν πτόησαν του επιτήδειους και τώρα δηλώνουν οτι μπορούν με άλλο τρόπο νόμιμα και χωρίς οι «ενδιαφερόμενοι» να κινδυνεύουν από τον ελληνικό νόμο να προμηθευτούν πινακίδες Βουλγαρίας…

Πάντως το κόλπο δεν είναι μόνο ελληνικό φαινόμενο, αλλά και ιταλικό, καθώς παρόμοια κυκλώματα δρουν και στην Ιταλία.

Καθημερινή της Κυριακής

This entry was posted on Κυριακή, Ιανουάριος 27th, 2013 at 11:42 and is filed under ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ - ΔΙΚΑΣΤΙΚΟ, ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ - ΜΟΤΟ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply