Ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γ. Μπουτάρης έχει προαναγγείλει πριν από έναν χρόνο την πρόθεσή του για επανάκτηση του ακινήτου που παραχωρήθηκε στο ΣΑΕ. Σύμφωνα με πληροφορίες, στο κτίριο του Ποσειδωνίου αναΜόλις δύο διοικητικοί υπάλληλοι(!) κρατούν τα τελευταία χρόνια το περίπου 1.000 τ.μ. ακίνητο που στεγάζει τις υπηρεσίες του Συμβουλίου Απόδημου Ελληνισμού (ΣΑΕ) στην ανατολική Θεσσαλονίκη, που ανήκει στον Δήμο Θεσσαλονίκης.

Με παρέμβαση όμως του Γ. Μπουτάρη και παρά τις αντιδράσεις παραγόντων του ΣΑΕ, ο συγκεκριμένος χώρος θα αξιοποιηθεί για να στεγάσει δημοτικές υπηρεσίες και να εξοικονομηθούν χρήματα από ενοίκια.

Το ακίνητο, δωρεά του δημότη Θ. Μακρίδη προς τον Δήμο Θεσσαλονίκης, είχε παραχωρηθεί από την προηγούμενη δημοτική αρχή για τις ανάγκες του ΣΑΕ. Ηταν εποχές που το Συμβούλιο προσπαθούσε να βρει τον βηματισμό του, όταν η Θεσσαλονίκη φιλοξενούσε πολυπληθή συνέδρια δικτύων αποδήμων, και συχνές συνεδριάσεις των εκλεγμένων εκπροσώπων τους ανά τον κόσμο και η κρατική χρηματοδότηση έρρεε άφθονη.

Σήμερα όμως το ΣΑΕ έχει περιορίσει σημαντικά τις δραστηριότητές του, οι υπηρεσίες του έχουν συρρικνωθεί και φιλοξενεί σπάνια εκδηλώσεις, ενώ το ΔΣ έχει να συνεδριάσει στη Θεσσαλονίκη από τον Μάρτιο του 2012, με αποτέλεσμα το ακίνητο στην περιοχή του Ποσειδωνίου να φαντάζει ως υπερβολική πολυτέλεια.

Ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γ. Μπουτάρης έχει προαναγγείλει εδώ και περισσότερο από ένα έτος τη επανάκτηση του ακινήτου για να στεγάσει σ’ αυτό υπηρεσίες του Δήμου, στο πλαίσιο της εξοικονόμησης δαπανών μέσω της αξιοποίησης δημοτικών ακινήτων. Ξεκαθαρίζοντας από την πρώτη στιγμή πως σε καμία περίπτωση δεν αμφισβητείται η έδρα του ΣΑΕ, που θα παραμείνει στη Θεσσαλονίκη, ήρθε προσωπικά σε επαφή με τον πρόεδρο του Συμβουλίου, Στ. Ταμβάκη, για την εξεύρεση κοινά αποδεκτής λύσης. Στο τραπέζι τέθηκαν προτάσεις για τη μεταστέγαση των δύο υπαλλήλων σε γραφεία που μπορούν να τους παραχωρηθούν στο νέο δημαρχείο, στο υπουργείο Μακεδονίας-Θράκης, στο Κυβερνείο, ή ακόμα και η συστέγασή τους με δημοτικές υπηρεσίες στον υπάρχοντα χώρο.

Από την πλευρά του, ο ίδιος ο δωρητής, που διαμένει στην ίδια οικοδομή, με επιστολή του στον Γ. Μπουτάρη έχει εκφράσει την επιθυμία του να αξιοποιηθεί καλύτερα το ακίνητο, με υπηρεσίες που θα παράγουν έργο.

Τις τελευταίες μέρες υπάρχει έντονη κινητικότητα για την επανάκτηση του ακινήτου από τις δημοτικές υπηρεσίες και στους χώρους του θα στεγαστεί ο οργανισμός της Ευρωπαϊκής Πρωτεύουσας Νεολαίας «Θεσσαλονίκη 2014».

ΒΑΣΙΛΗΣ ΙΓΝΑΤΙΑΔΗΣ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.