Αυξημένες εισροές στους ταμιευτήρες

http://p-nstatic.doldigital.net/taneawebstatic/A407D833FF4F7C166F5240BFE34CED79.jpgΤην ανάγκη σημαντικής αύξησης της υδροηλεκτρικής παραγωγής κατά την τρέχουσα περίοδο, επισημαίνει η ΔΕΗ σε ανακοίνωσή της, προκειμένου να εξασφαλιστούν τα φράγματα και να ανασχεθούν ενδεχόμενες πλημμύρες.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της εταιρείας, οι πολύ αυξημένες εισροές στους ταμιευτήρες των υδροηλεκτρικών σταθμών της λόγω των συνεχιζόμενων έντονων βροχοπτώσεων της τελευταίας περιόδου, σε συνδυασμό με τα ήδη πολύ υψηλά για την εποχή υδατικά αποθέματα, καθιστούν αναγκαία τη λήψη μέτρων για την ασφάλεια των φραγμάτων, ανάσχεση πλημμυρών κ.λπ.

Τα υδατικά αποθέματα στους ταμιευτήρες της ΔΕΗ βρίσκονται στα επίπεδα των 2.370 GWh, περίπου, αυξημένα κατά περίπου 46% έναντι των αποθεμάτων της αντίστοιχης περιόδου του 2012 (1.620 GWh) και κατά περίπου 18% έναντι των στατιστικά μεγίστων αποδεκτών αποθεμάτων της περιόδου.

Σύμφωνα με τα ΝΕΑ, για τον σκοπό αυτόν, απαιτείται σημαντική αύξηση της υδροηλεκτρικής παραγωγής κατά την τρέχουσα περίοδο.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.