Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

Στα 600 εκατ. το λαθρεμπόριο καυσίμων – Νέες νομοθετικές πρωτοβουλίες ως το Μάρτιο

Ιανουάριος 26th, 2013 by Χρήστος Μίμης

Σε νέες νομοθετικές παρεμβάσεις προσανατολίζεται να προχωρήσει η κυβέρνηση έως τα μέσα Μαρτίου με σκοπό την αύξηση των ρυθμών πάταξης του λαθρεμπορίου καυσίμων

http://content-mcdn.ethnos.gr/filesystem/images/20130125/low/newego_LARGE_t_1101_54157422.JPGΤο μεσημέρι της Παρασκευής πραγματοποιήθηκε ευρεία σύσκεψη για το θέμα στο υπουργείο Οικονομικών με τη συμμετοχή των υπουργών Οικονομικών Γ. Στουρνάρα, Ανάπτυξης Κ. Χατζηδάκη, Ναυτιλίας Κ. Μουσουρούλη και των υφυπουργών Ανάπτυξης Αθ. Σκορδά και Περιβάλλοντος Μάκη Παπαγεωργίου.

Σύμφωνα με πληροφορίες στη σύσκεψη διαπιστώθηκε ότι υπάρχει μετατόπιση προς το λαθρεμπόριο ναυτιλιακού καυσίμου, ενώ το λαθρεμπόριο στην αγορά των καυσίμων, εκτιμάται πλέον στα 600 εκατομμύρια ευρώ ετησίως (συμπεριλαμβανομένου του ΕΦΚ και του ΦΠΑ).

Στο στραπέζι της σύσκεψης έπεσαν προτάσεις από τεχνικές παρεμβάσεις (υποχρεωτική τοποθέτηση GPS στα μέσα μεταφοράς καυσίμων) μέχρι αυστηροποίηση των ήδη υφιστάμενων ποινών.

Στη σύσκεψη παρουσιάστηκαν όλα τα δεδομένα που αφορούν το λαθρεμπόριο και συζητήθηκαν τρόποι αντιμετώπισής του, αν και το μεγαλύτερο μέρος της λαθρεμπορίας κρίνεται ότι έχει αντιμετωπιστεί με την εξίσωση του φόρου του πετρελαίου κίνησης και θέρμανσης.

Στη σύσκεψη πάρθηκαν αποφάσεις σχετικές με την επιτάχυνση υλοποίησης των μέτρων και δόθηκαν οι κατάλληλες εντολές, ώστε η επιτάχυνση να γίνει πράξη το αμέσως επόμενο διάστημα.

Σε ό,τι αφορά την εγκατάσταση του συστήματος εισροών- εκροών στα πρατήρια υγρών καυσίμων, το πρόγραμμα προχωρά βάσει χρονοδιαγράμματος, το οποίο προβλέπει την εγκατάσταση του συστήματος στα πρατήρια Αθηνών και Θεσσαλονίκης έως 30 Μαρτίου και σε ολόκληρη τη χώρα μέχρι το τέλος Μαρτίου του 2014.

ΕΘΝΟΣ

This entry was posted on Σάββατο, Ιανουάριος 26th, 2013 at 07:40 and is filed under ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply