Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- Grebena live GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

Σε θάνατο 21 χούλιγκαν στην Αίγυπτο

Ιανουάριος 26th, 2013 by Χρήστος Μίμης

Καταδικάστηκαν για τα επεισόδια που προκάλεσαν το θάνατο 74 ανθρώπων σε ποδοσφαιρικό αγώνα

Σε θάνατο 21 χούλιγκαν στην ΑίγυπτοΑιγυπτιακό δικαστήριο καταδίκασε σε θάνατο 21 άτομα, τα οποία κατηγορούνταν για τα βίαια επεισόδια που προκάλεσαν το θάνατο 74 ανθρώπων μετά το τέλος ποδοσφαιρικού αγώνα στο Πορτ Σάιντ, την 1η Φεβρουαρίου 2012.

Ο πρόεδρος του δικαστηρίου διάβασε τα 21 ονόματα που «εστάλησαν στον μουφτή», φράση που σημαίνει την επιβολή της θανατικής ποινής, αφού η εσχάτη των ποινών πρέπει να εγκριθεί από την ανώτατη θρησκευτική αρχή της Αιγύπτου.

Οι κατηγορούμενοι ήταν συνολικά 73. Η ετυμηγορία για τους υπόλοιπους θα ανακοινωθεί στις 9 Μαρτίου, συμφωνα με το δικαστήριο.

Η ετυμηγορία έγινε δεκτή με επιφωνήματα χαράς από τις οικογένειες των θυμάτων που βρίσκονταν στην αίθουσα.

Αντίθετα, οι συγγενείς των καταδικασθέντων προσπάθησαν να εισβάλουν σε φυλακή όπου αυτοί κρατούνται στο Πορτ Σάιντ, μετέδωσε η κρατική τηλεόραση.

ΔΟΛ

This entry was posted on Σάββατο, Ιανουάριος 26th, 2013 at 19:16 and is filed under ΑΘΛΗΤΙΚΑ, ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ - ΔΙΚΑΣΤΙΚΟ, ΚΟΣΜΟΣ, ΠΑΡΑΞΕΝΑ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply