Στη Θεσσαλονίκη, στο Βαφοπούλειο Πνευματικό Κέντρο, πραγματοποιήθηκε στις 16 Ιανουαρίου 2013 η δεύτερη παρουσίαση του λευκώματος της Ιουλίας Αγοράστη με τίτλο  “Παίζοντας καλλιτεχνικές … καθυστερήσεις”  , καθώς και η πρώτη έκθεση των έργων της.

Όπως και στο Τελλόγλειο ΄ Ιδρυμα στις 14 Μαρτίου 2012 η προσέλευση του κόσμου μεγάλη και μεγαλύτερος βέβαια ο θαυμασμός όλων για το σύνολο του έργου της. Πίνακες ζωγραφικής με φόντο το λιμάνι της Θεσσαλονίκης και τα παραδοσιακά καλαίσθητα σπίτια της Συμπρωτεύουσας καθώς και πέτρινα γεφύρια των Γρεβενών και αγριολούλουδα της Πίνδου. Κοσμήματα από ασήμι και σμάλτο. Πολύχρωμες μεταξωτές ζωγραφισμένες μαντήλες. Περίτεχνα κεραμικά από πυλό και σμάλτο.

Τι να πρωτοθαυμάσουν οι εκλεκτοί προσκεκλημένοι της.
Ποιο κεφάλαιο της ζωής της, που με θαυμασμό και εκτίμηση για ακόμη μια φορά παρουσίασαν η Λένα Καλατζή-Οφλίδου, Καθηγήτρια-Συγγραφέας και ο Νίκος Πασχαλίδης Δικηγόρος-Συγγραφέας. Από τους παρευρισκομένους ,αυτή τη φορά, περισσότεροι οι Θεσσαλονικείς από τους Γρεβενιώτες, δείγμα της εκτίμησης που χαίρει η αγαπητή Ιουλία Αγοράστη στη δεύτερη πατρίδα της ,τη Θεσσαλονίκη.
Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν τα μέλη της ‘’ΕΛΠΙΔΑΣ΄΄ Θεοδώρα Τέγιου, Βασιλική Σάρταλη, Αρετή Τοπούζα , Βούλα Κλεισιάρη και πολλοί φίλοι.

Το Σύλλογο Αλληλεγγύης και Εθελοντισμού Γρεβενών ΄΄ΕΛΠΙΔΑ΄΄ εκπροσώπησε η Πρόεδρος Ευαγγελία Μπόγκια η οποία απάντησε στη μεγάλη τιμή που επιφύλαξε η Ιουλία Αγοράστη στο Σύλλογο.
Τιμή που πλέον συνοδεύεται και από πόρους.

Από τη διάθεση του Λευκώματος κατατέθηκαν ήδη 3.500 € στο ταμείο του Συλλόγου.

Η ΟΜΙΛΙΑ ΤΗΣ ΠΡΟΕΔΡΟΥ κας ΕΥΑΓΓΕΛΙΑΣ ΜΠΟΓΚΙΑ:

Δέκα μήνες πρίν και συγκεκριμένα στις 14 Μαρτίου 2012, η Ιουλία Αγοράστη παρουσίασε στο Τελλόγλειο Ίδρυμα το Λεύκωμα της με τίτλο ‘’Παίζοντας καλλιτεχνικές…καθυστερήσεις’’.

Τα έσοδα από τη διάθεση του Λευκώματος , την έκδοση του οποίου κάλυψε εξ ιδίων η συγγραφέας, τα διαθέτει στο Σύλλογο Αλληλεγγύης και Εθελοντισμού Γρεβενών ‘’ΕΛΠΙΔΑ’’, Τον οποίο εδώ εκπροσωπώ.

Με την ευγενική και γενναιόδωρη αυτή χειρονομία εκτιμούμε, ως Διοικητικό Συμβούλιο της ‘’ΕΛΠΙΔΑΣ’’, ότι η Ιουλία Αγοράστη εκδηλώνει την αναγνώριση της για το έργο του Συλλόγου μας στη γενέτειρα της , τα Γρεβενά.

Για την εξαιρετική αυτή τιμή την ευχαριστούμε από καρδιάς και δεσμευόμαστε να εντείνουμε τις προσπάθειες μας για καλλίτερα αποτελέσματα στον τομέα της Αλληλεγγύης και του Εθελοντισμού , διαχρονικές αξίες που με πίστη υπηρετεί ο Σύλλογος στα δεκαέξ χρόνια της ζωής του.

Και δεν είναι αυτή η πρώτη προσφορά της Ιουλίας Αγοράστη στον τόπο μας. Απλά ήρθε να προστεθεί σε σημαντικότερες πράξεις που αποδεικνύουν έμπρακτα την αγάπη της σε έναν τόπο που έχει μεγάλη ανάγκη από τη στήριξη όλων μας για να διεκδικήσει τη μοίρα του στο στερέωμα της Πατρίδας μας και γιατί όχι του κόσμου.

Αναφέρομαι βέβαια στη σημαντικότατη δωρεά, της οικογένειας Αγοράστη προς το Δήμο Γρεβενών και τους Δημότες του, της πολύτιμης Συλλογής Ξυλόγλυπτων ΄Εργων του πατέρα, Δημήτρη Αγοράστη. Για μία ακόμη φορά θα πώ ότι χρειάζεται δύναμη ψυχής για να αποχωριστεί κάποιος τέτοιο θησαυρό, με μεγάλη μάλιστα συναισθηματική αξία, ως έργο ζωής του γεννήτορα του. Οι αδελφές Βασιλική και Ιουλία Αγοράστη απέδειξαν ότι έχουν τέτοια δύναμη και την προσφέρουν απλόχερα και μάλιστα σε μια περίοδο βαθειάς οικονομικής κρίσης που ο καθένας μας γίνεται φειδωλός, πολλές φορές αδικαιολόγητα, από το φόβο του αύριο.

Αναφέρομαι επίσης και στη νέα δωρεά ενός εξοπλισμένου ασθενοφόρου για τις ανάγκες του Γενικού Νοσοκομείου Γρεβενών . ΚΑΙ πάλι ως πολίτες των Γρεβενών εκφράζουμε την ευγνωμοσύνη μας και την ικανοποίηση μας.

Σήμερα εδώ, η Ιουλία Αγοράστη ξεδιπλώνει τις καλλιτεχνικές δημιουργίες της. Ξεδιπλώνει δημιουργικές περιόδους της ζωής της, όπου με ευαισθησία, μεράκι και υψηλή αισθητική μετουσίωσε τα χαρίσματα της σε έργα ζωγραφικής, σε κομψοτεχνήματα από ασήμι, μετάξι, πυλό.

Και με την άδεια της αγαπητής Ιουλίας πριν κλείσω την ομιλία μου θα ήθελα να πώ λίγα λόγια για το Σύλλογο ‘’ΕΛΠΙΔΑ’’. Είναι χρήσιμο να γνωρίζεται όλοι εσείς , οι εκλεκτοί προσκεκλημένοι της γιατί μας τιμάει με την επιλογή της.

Η “ΕΛΠΙΔΑ’” δραστηριοποιείται στο χώρο της Αλληλεγγύης και της Κοινωνικής Πρόνοιας επί δεκαέξ χρόνια. Στηρίζει τις ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού με επίκεντρο τα παιδιά και απαντάει θετικά σε όλα τα αιτήματα για βοήθεια. Οι απολογισμοί δράσης της και οι οικονομικοί απολογισμοί της είναι συνεχώς βελτιούμενοι. Ο καθένας από αυτούς είναι καλλίτερος από τον προηγούμενο. Αυτό που γίνεται σήμερα σε όλη την Ελλάδα ,στον τομέα της Κοινωνικής Αλληλεγγύης , στα Γρεβενά γίνεται επίσημα μέσα από την ‘’ΕΛΠΙΔΑ’’ επί δεκαέξ χρόνια.

Με καλλίτερο βέβαια το 2012. Το 2012 είναι το έτος της ΄΄ΕΛΠΙΔΑΣ΄΄ η μάλλον το έτος αναγνώρισης του έργου της. Την αρχή έκανε η Ιουλία Αγοράστη που μας τίμησε με την εμπιστοσύνη της, εκχωρώντας τα έσοδα του Λευκώματος της για να ακολουθήσουν οι Θεατρική Ομάδα ‘’ΑΣΤΕΓΟΙ’’ πρώτον και η Θεατρική Ομάδα του 1ου Λυκείου Γρεβενών δεύτερον που παρέδωσαν τα έσοδα μίας παράστασης στην ‘’ΕΛΠΙΔΑ” .
Αποκορύφωμα οι Χριστουγεννιάτικες Γιορτές Αγάπης και Προσφοράς της Α/βάθμιας και Β/βάθμιας Εκπαίδευσης Γρεβενών. Εκατοντάδες μαθητές, καθηγητές και πολίτες έδωσαν φτερά στην ‘’ΕΛΠΙΔΑ’’ για να προσφέρει στήριξη στους συμπολίτες μας που δοκιμάζονται από την κρίση και να διεκδικήσει το δικαίωμα τους στην αξιοπρεπή διαβίωση.
΄Οσο η κρίση μεγαλώνει τόσο η ΄΄ΕΛΠΙΔΑ ‘’ γιγαντώνεται.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.