Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- Grebena live GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

Ομιλία Τσίπρα στο Columbia

Ιανουάριος 25th, 2013 by Χρήστος Μίμης

Την θέση ότι οι φοροαπαλλαγές για τους πλούσιους δημιουργούσαν λιγότερα έσοδα για το κράτος και αύξηση του χρέους της χώρας εξέφρασε ο Αλέξης Τσίπρας μιλώντας στο Πανεπιστήμιο Columbia της Νέας Υόρκης.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ επισήμανε ότι “σε αντίθεση με τις ΗΠΑ όπου έγινε επιλογή χρηματοπιστωτικής επέκτασης, η Ευρώπη επέλεξε τον δρόμο των σκληρών προγραμμάτων λιτότητας για την αντιμετώπιση της κρίσης”.

Αναφερόμενος στην Ελλάδα τόνισε ότι η χώρας μας “αντιμετωπίστηκε ως ο πειραματικός σωλήνας εφαρμογής βάρβαρων νεοφιλελεύθερων επιλογών που δεν οδήγησαν τη χώρα απλώς στην παγίδα της ύφεσης αλλά μπροστά σε μια πρωτοφανή ανθρωπιστική κρίση”.

Αναγνώρισε τα προβλήματα της ελληνικής οικονομίας τα οποία -‘όπως είπε – έχει επισημάνει αλλά ξεκαθάρισε ότι δεν ήταν αυτά που δημιουργησαν την κρίση στην Ελλάδα. “Η κρίση άλλωστε δεν είναι ελληνική. Δεν την προκάλεσαν οι ενδογενείς αδυναμίες, ενδεχομένως να την επιδείνωσαν αλλά δεν την προκάλεσαν”, είπε.

Σημείωσε ακόμα ο κ. Τσίπρας ότι ο ελληνικός λαός είναι εργατικός αλλά δυστυχώς συκοφαντήθηκε άγρια από την πολιτική του ηγεσία. “Αυτή τη στιγμή στην Ελλάδα υγιείς επιχειρήσεις κλείνουν και εκπαιδευμένοι άνθρωποι φεύγουν από τη χώρα. Όχι γιατί είναι τεμπέληδες αλλά γιατί το πιστωτικό σύστημα έχει σταματήσει να λειτουργεί και το κράτος αντί να βοηθά υπονομεύει τις δυνατότητες ανάπτυξης”, υπογράμμισε.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ πραγματοποίησε συνάντηση στην έδρα του ΔΝΤ με τον αναπληρωτή διευθυντή, Ντέιβιντ Λίπτον στην οποία στάθηκε στην ανάγκη νέου κουρέματος του ελληνικού δημόσιου χρέους.

Mega tv

This entry was posted on Παρασκευή, Ιανουάριος 25th, 2013 at 12:40 and is filed under ΠΟΛΙΤΙΚΗ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply