http://2.bp.blogspot.com/-DnNsYxyEp-o/UQEf5tOMSlI/AAAAAAABgh4/ozWbvEuCtqg/s1600/%CE%9B%CE%BF%CF%8D%CF%80%CE%B9%CE%BD%CE%BF+%CF%83%CF%84%CE%B1+%CE%A4%CF%81%CE%AF%CE%BA%CE%B1%CE%BB%CE%B1+%CE%9D%CE%BF4.JPGΟλοκληρώθηκε με επιτυχία η 1η φάση του μακροχρόνιου ερευνητικού προγράμματος της ΟΛΥΜΠΟΣ, που αφορούσε την επίσπορη καλλιέργεια μη γενετικά τροποποιημένης πρωτεϊνούχου σόγιας και τους ελέγχους ασφάλειας των σπόρων, σε συνεργασία με το Εργαστήριο Γενετικής και Βελτίωσης  Φυτών  του  Πανεπιστημίου  Θεσσαλίας και  το Ινστιτούτο  Κτηνοτροφικών  Φυτών  και Βοσκών του Ελληνικού Γεωργικού Οργανισμού – ∆ΗΜΗΤΡΑ (πρώην ΕΘΙΑΓΕ).

Τα πρώτα αποτελέσματα προήλθαν από τους πιλοτικούς αγρούς περιοχών της Θεσσαλίας και της Μακεδονίας, σε αγροκτήματα συνολικής έκτασης 75 στρεμμάτων, τα οποία χαρακτηρίστηκαν από ιδιαίτερη επιτυχία, αφού  οι  μέσες  αποδόσεις αγγίζουν τα  200  –  250  kg/στρέμμα. Τα  εξαιρετικά ελπιδοφόρα μηνύματα προέκυψαν από τις θετικές αντιδράσεις των συνεργατών μας και τη συμβολή των παραγωγών γάλακτος στην υλοποίηση του προγράμματος.

Από τον Οκτώβριο του 2012 μέχρι την άνοιξη του 2013 υλοποιείται η 2η φάση του έργου, με την εγκατάσταση 120 στρεμμάτων σε περιοχές της Θεσσαλίας, της Μακεδονίας και της Θράκης, σε χειμερινή καλλιέργεια πρωτεϊνούχων κτηνοτροφικών φυτών ρεβιθιού και λούπινου, ως προσπάθεια αξιοποίησης όξινων και ξερικών εδαφών, με στόχο την μερική ή και πλήρη αντικατάσταση της σόγιας στο σιτηρέσιο των ζωοτροφών.

Επίσης, με την ολοκλήρωση της χειμερινής περιόδου ξεκινά η εφαρμογή νέων δοκιμαστικών πειραματικών αγρών αξιολόγησης, για το σύνολο των πρωτεϊνούχων κτηνοτροφικών φυτών στο Ινστιτούτο Κτηνοτροφικών Φυτών και Βοσκών στη Λάρισα, με παράλληλη εφαρμογή ελέγχου των φυσικοχημικών ιδιοτήτων, των  παραγόμενων σπόρων ανά  φυτικό είδος  και  στόχο  την  ποιοτική αναβάθμιση και την εξασφάλιση υψηλής ποιότητας, ασφαλών ζωοτροφών.

Η διεύρυνση του δικτύου επιστημονικής συνεργασίας με τη συμμετοχή ερευνητών και καθηγητών από το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας και το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, σε θέματα διαχείρισης και αξιολόγησης των καλλιεργειών ελέγχου ποιότητας και ασφάλειας ζωοτροφών και γάλακτος, και βελτιστοποίησης σύνθεσης και ποιότητας σιτηρεσίων, αναμένεται να οδηγήσει σε μια ολοκληρωμένη διαχείριση του σχεδιασμού μας.

Εμείς, στην ΟΛΥΜΠΟΣ, σχεδιάζουμε και υλοποιούμε με υπευθυνότητα, διατηρούμε το όραμα ζωντανό και φιλοδοξούμε να συνεισφέρουμε στην ανάπτυξη της πρωτογενούς παραγωγής, στην αύξηση της απασχόλησης, στη μείωση των εισαγωγών αγροτικών προϊόντων και βελτίωση του ισοζυγίου αυτών, και  στην  ανάπτυξη της  ελληνικής οικονομίας. Περισσότερο όμως,  θέλουμε να συμβάλλουμε στη δημιουργία μιας νέας, σύγχρονης αντίληψης για την πρωτογενή παραγωγή, βασισμένη σε ελληνικές παραδοσιακές αξίες, που τόσο ανάγκη έχει ο τόπος μας. Η προσήλωσή μας στην παραγωγή αγνών προϊόντων υψηλής ποιότητας είναι διαρκής.

Καλλιέργεια ρεβιθιού στην Λάρισα:
http://3.bp.blogspot.com/-0x-Jvc9Yye0/UQEf6Hf4wtI/AAAAAAABgiA/EUjSGZbc-R4/s1600/%CE%A1%CE%B5%CE%B2%CF%8D%CE%B8%CE%B9+%CF%83%CF%84%CE%B7%CE%BD+%CE%9B%CE%AC%CF%81%CE%B9%CF%83%CE%B1+%CE%9D%CE%BF2.jpg

http://4.bp.blogspot.com/-o-8bKMOiVr8/UQEf5wVJHAI/AAAAAAABgh8/59Dl_jREN_o/s1600/%CE%A1%CE%B5%CE%B2%CF%8D%CE%B8%CE%B9+%CF%83%CF%84%CE%B7%CE%BD+%CE%9B%CE%AC%CF%81%CE%B9%CF%83%CE%B1+%CE%9D%CE%BF1.JPG

Καλλιέργεια λούπινου στα Τρίκαλα, στους πρόποδες του Κόζιακα:
http://2.bp.blogspot.com/-DnNsYxyEp-o/UQEf5tOMSlI/AAAAAAABgh4/ozWbvEuCtqg/s1600/%CE%9B%CE%BF%CF%8D%CF%80%CE%B9%CE%BD%CE%BF+%CF%83%CF%84%CE%B1+%CE%A4%CF%81%CE%AF%CE%BA%CE%B1%CE%BB%CE%B1+%CE%9D%CE%BF4.JPG

http://3.bp.blogspot.com/-5Qi9N-l6xxg/UQEf4a4vwnI/AAAAAAABghw/-vJdC_aA1YY/s1600/%CE%9B%CE%BF%CF%8D%CF%80%CE%B9%CE%BD%CE%BF+%CF%83%CF%84%CE%B1+%CE%A4%CF%81%CE%AF%CE%BA%CE%B1%CE%BB%CE%B1+%CE%9D%CE%BF3.JPG

Όλυμπος – Γαλακτοβιομηχανία Λαρίσης Α.Ε

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.