Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- Grebena live GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

Τεχνολογία που σώζει ζωές από τη Mercedes

Ιανουάριος 24th, 2013 by Χρήστος Μίμης

Καινοτόμο σύστημα… αφύπνισης

Τεχνολογία που σώζει ζωές από τη MercedesΘέλοντας να περιορίσει στο ελάχιστο τα δυστυχήματα που προκαλούνται από τους Geisterfahrers («οδηγοί φαντάσματα»), η Mercedes-Benz παρουσιάζει ένα καινοτόμο σύστημα… αφύπνισής τους!

Σχεδιασμένο για να αποτρέψει τους οδηγούς από την ακούσια πορεία τους σε λάθος κατεύθυνση, το σύστημα χρησιμοποιεί μια windscreen κάμερα, η οποία ανιχνεύει τα απαγορευτικά σήματα. Όταν το αυτοκίνητο πρόκειται να περάσει κάποιο από αυτά, ενεργοποιούνται τρία δυνατά ηχητικά σήματα, ενώ στην οθόνη που βρίσκεται στον πίνακα οργάνων, εμφανίζεται μια μεγάλη ένδειξη του απαγορευτικού!

Τους τελευταίους τρεις μήνες, στη Γερμανία, έχουν χάσει τη ζωή τους 25 άνθρωποι από τροχαία συμβάντα, που οφείλονται στους λεγόμενους «οδηγούς-φαντάσματα» και με αυτό το σύστημα, η Mercedes ευελπιστεί ότι θα περιορίσει σημαντικά τον αριθμό των θυμάτων. Το νέο σύστημα θα το δούμε, σε πρώτη φάση, στην ανανεωμένη E-Class, που θα λανσαριστεί μέσα στο έτος και εν συνεχεία και στην S-Class του 2014.

This entry was posted on Πέμπτη, Ιανουάριος 24th, 2013 at 20:16 and is filed under ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ - ΜΟΤΟ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply