Πολιτικός σεισμός με φόντο την τρομοκρατία

Εκτός ορίων φαίνεται πως είναι πλέον η κόντρα ανάμεσα στην κυβέρνηση και τον ΣΥΡΙΖΑ με φόντο την τρομοκρατία, καθώς μετά τον χαμό με τον κ. Δένδια στη Βουλή με την αξιωματική αντιπολίτευση να τον χαρακτηρίζει προβοκάτορα και να ζητά την παραίτησή του, η κυβέρνηση έρχεται να σηκώσει το θέμα και να ανάψει νέες φωτιές.

Αφορμή αυτή τη φορά νέες δηλώσεις του κ. Διαμαντόπουλου ο οποίος 4 ημέρες πριν από το τρομοκρατικό χτύπημα στο εμπορικό κέντρο Mall μιλάει για αυτό και σημειώνει χαρακτηριστικά πως ανομία είναι το αυθαίρετο Mall του κ. Λάτση” και όχι η Βίλα Αμαλία.

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΜΕ ΤΙΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ

ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΘΑ ΔΕΙΤΕ ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΜΕ ΤΙΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΟΠΩΣ ΕΧΕΙ ΑΝΑΡΤΗΘΕΙ ΣΤΟ YOUTUBE

Μετά τις τελευταίες δηλώσεις του Βαγγέλη Διαμαντόπουλου, η κυβέρνηση ζητά την παρέμβαση της Δικαιοσύνης, όπως τόνισε ο Σίμος Κεδίκογλου, ο οποίος χαρακτήρισε τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ “αναρχικό” και “φιλοτρομοκράτη”.

«Ο κατά δήλωσή του αναρχικός και φιλοτρομοκράτης Βαγγέλης Διαμαντόπουλος, ο οποίος παραμένει ακόμα και τώρα βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, στοχοποιεί σε ομιλία του το Mall, 4 ημέρες πριν από το τρομοκρατικό χτύπημα και καλεί απροκάλυπτα τους συντρόφους του να πάρουν τα όπλα. Μετά από αυτό περιμένουμε από τη Δικαιοσύνη να παρέμβει άμεσα», δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Επίσης κάλεσε τον Αλέξη Τσίπρα «να πάρει, επιτέλους, σαφή θέση» και τον κ. Διαμαντόπουλο «να ξεκαθαρίσει τη σχέση του με την ανομία και την τρομοκρατία».

Από την πλευρά του, το γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ κάνει λόγο για «άθλια επίθεση εκ μέρους της κυβέρνησης με σκοπό την τρομοκράτηση της κοινωνίας», απαντώντας στη δήλωση του κ. Κεδίκογλου.

Ο ΣΥΡΙΖΑ τονίζει ότι «αποκαλύπτονται πλήρως οι σχεδιασμοί του κ. Δένδια και των ομοίων του, οι οποίοι πλέον στρέφονται ευθέως εναντίον της δημοκρατίας. Η στρατηγική της έντασης και του εμφύλιου διχασμού επιστρατεύεται για να δικαιολογήσει την εξοντωτική πολιτική του μνημονίου».

Την ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ σχολίασε ο Σίμος Κεδίκογλου, δηλώνοντας ότι: “Οι λαλίστατοι και συνωμοσιολόγοι υπεύθυνοι του ΣΥΡΙΖΑ επιμένουν να μη λένε κουβέντα για την ταμπακέρα. Δεν αποκηρύσσουν τις δηλώσεις Διαμαντόπουλου περί δικαιολογημένης οπλοχρησίας και τον διατηρούν στην κοινοβουλευτική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ”.

Ανακοίνωση για όσα υποστήριξε ο κ. Διαμαντόπουλος εξέδωσε το Υπουργείο Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη, το οποίο καλεί τον ΣΥΡΙΖΑ να αποφασίσει αν δικαιολογεί τη βία ως αντίδραση ή όχι.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

“Οι μάσκες και οι κουκούλες στην πολιτική μας ζωή ήρθε η ώρα να πέσουν μια για πάντα.
Ο ΣΥΡΙΖΑ διαρρηγνύει τα ιμάτιά του από χθες το βράδυ, επειδή ο Υπουργός Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη κ. Νικόλαος Δένδιας τον κάλεσε να συνταχθεί, μαζί με όλα τα κόμματα του συνταγματικού τόξου, υπέρ της προάσπισης της νομιμότητας. Αυτό ο ΣΥΡΙΖΑ το θεωρεί προσβολή!

Αλλά ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θεωρεί προσβολή να ανήκει σε αυτόν ο κατά τη δήλωσή του «αναρχικός» βουλευτής Καστοριάς Β. Διαμαντόπουλος, ο οποίος, όπως αποκαλύπτεται, τέσσερις μόλις ημέρες πριν την τοποθέτηση εκρηκτικού μηχανισμού στο Mall είχε χαρακτηρίσει το συγκεκριμένο κτίριο «ανομία» σε συνέντευξη Τύπου. Αλλά και είχε υποστηρίξει ότι η κυβέρνηση με την πολιτική που ασκεί στέλνει στους πολίτες το μήνυμα «αυτοκτόνα ή πάρε όπλο», απειλώντας μάλιστα τους πάντες ότι «οι μέρες τους είναι μετρημένες»!

Ο ΣΥΡΙΖΑ ήρθε η ώρα να επιλέξει: συντάσσεται με τη νομιμότητα ή συγκαλύπτει την ανομία; Ανέχεται την στοχοποίηση ή όχι από βουλευτή του; Δικαιολογεί τη βία, ως αντίδραση ή όχι; Ας αφήσει τις προφάσεις περί ευθιξίας και ας ξεκαθαρίσει τη σχέση του με τις συνιστώσες του. Η πρόταση μομφής εις βάρος του από την ελληνική κοινωνία έχει ήδη υποβληθεί”.

www.newsit.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.