Ένας πορτοφολάς αστυνομικός δρούσε μέσα στο αστυνομικό τμήμα στο οποίο εργαζόταν, ξαφρίζοντας πορτοφόλια συναδέλφων του.

Ο λόγος για έναν 34χρονο αρχιφύλακα του Α.Τ. Κοζάνης, τον οποίο όμως υποψιάστηκαν οι συνάδελφοί του, οπότε του έστησαν παγίδα και τον συνέλαβαν επ’ αυτοφόρω. Ο δράστης απειλείται με απόταξη από το σώμα και τέθηκε ήδη σε διαθεσιμότητα.

Εδώ και πολύ καιρό στο αστυνομικό τμήμα Κοζάνης άρχισαν να σημειώνονται συχνά κρούσματα κλοπής χρημάτων. Οι αστυνομικοί άρχισαν να υποπτεύονται τον 34χρονο αρχιφύλακα, τον οποίο και παρακολουθούσαν. Στην απογευματινή βάρδια της περασμένης Κυριακής, ένας αστυνομικός …ξέχασε δήθεν το πορτοφόλι του σε εμφανές σημείο, αφήνοντας μέσα ένα προσημειωμένο χαρτονόμισμα των 20 ευρώ. Ο αρχιφύλακας «τσίμπησε» και νομίζοντας ότι δεν τον βλέπει κανείς, αφήρεσε από το πορτοφόλι τα χρήματα. Τότε επενέβησαν οι συνάδελφοί του και τον συνέλαβαν, ενώ ειδοποίησαν τον διοικητή του Α.Τ. Κοζάνης.

Ο δράστης παραπέμφθηκε προχτές στο Αυτόφωρο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Κοζάνης. Το δικαστήριο τον έκρινε ένοχο για το αδίκημα της κλοπής, αλλά δεν τον τιμώρησε, καθώς ο κατηγορούμενος είχε ήδη επιστρέψει το μικροποσό και δήλωσε μεταμέλεια.

Της υπόθεσης επιλήφθηκε η Υποδιεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων Βορείου Ελλάδος της ΕΛ.ΑΣ., η οποία σχημάτισε δικογραφία για κλοπή στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας, σε βάρος του 34χρονου αρχιφύλακα. Συγκεκριμένα, αναφέρεται ότι «ο 34χρονος στις 20-01-2013 το απόγευμα, ευρισκόμενος σε υπηρεσία, αφαίρεσε από πορτοφόλι συναδέλφου του μικρό χρηματικό ποσό».

Με απόφαση του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας τέθηκε άμεσα σε διαθεσιμότητα και διατάχθηκε σε βάρος του Ένορκη Διοικητική Εξέταση με το ερώτημα της απόταξης από το σώμα.

Να σημειωθεί ότι ο υπόδικος αστυνομικός ήρθε στην Κοζάνη με δυσμενή μετάθεση από τη Θεσσαλονίκη το καλοκαίρι του 2011. Αιτία της μετάθεσης ήταν οι παρόμοιες αξιόποινες πράξεις που τον βάρυναν και στη συμπρωτεύουσα, όπου μεταξύ άλλων είχε διαπράξει κλοπή σε περίπτερο. Στην Κοζάνη εκτός από την πρόσφατη κλοπή για την οποία συνελήφθη, διαπιστώθηκε ότι πριν από μία εβδομάδα είχε κλέψει 50 ευρώ πάλι μέσα στο Αστυνομικό Τμήμα.

ΧΡΗΣΤΟΣ ΒΗΤΤΑΣ στον ΠΤΟΛΕΜΑΙΟ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.