«Δεν θα αφήσω κανέναν να κάνει επίδειξη γνώσεων», προειδοποιεί ο Χρήστος Μαρκογιαννάκης τη Ζωή Κωνσταντοπούλου

http://p-nstatic.doldigital.net/taneawebstatic/5087F184FFDE85F0D083EF70D4FFCC00.jpgΜε προειδοποιητικές βολές εκατέρωθεν προσέρχονται τα κόμματα στην Προκαταρκτική Επιτροπή – θα απαρτίζεται τελικά από 13 μέλη -, η οποία θα διερευνήσει ενδεχόμενες ποινικές ευθύνες του πρώην υπουργού Οικονομικών Γιώργου Παπακωνσταντίνου αναφορικά με την υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ.

Τον τόνο έδωσε χθες ο προοριζόμενος για πρόεδρος της Επιτροπής Χρήστος Μαρκογιαννάκης, ο οποίος με δηλώσεις του (Βήμα FM)  προειδοποίησε αυστηρά ότι δεν θα επιτρέψει «να μετατραπεί η Επιτροπή σε αρένα ενώ εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση κατά της Ζωής Κωνσταντοπούλου ξεκαθαρίζοντας: «Δεν θα αφήσω κανέναν να κάνει επίδειξη γνώσεων στην Επιτροπή».

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ. Στο αντίπαλο στρατόπεδο η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Ζωή Κωνσταντοπούλου με συνέντευξη Τύπου που θα δώσει σήμερα στη Βουλή αναμένεται να παρουσιάσει τη στρατηγική του κόμματος στις διεργασίες της Προκαταρκτικής που θα ξεκινήσουν την Πέμπτη.

Πάντως, έπειτα από μαραθώνιες διαβουλεύσεις του προέδρου της Βουλής Βαγγέλη Μεϊμαράκη με εκπροσώπους των κομμάτων, ο αριθμός των μελών της Προκαταρκτικής Επιτροπής «κλείδωσε» στους 13 (και όχι 15 που είχε αποφασίσει το Προεδρείο της Βουλής την περασμένη Πέμπτη): πέντε βουλευτές από τη ΝΔ, τρεις από τον ΣΥΡΙΖΑ και ένας από τα υπόλοιπα κόμματα της Εθνικής Αντιπροσωπείας.

Χθες οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Π. Λαφαζάνης, Στ. Κοντονής και Ζωή Κωνσταντοπούλου σε συνάντηση που είχαν με τον πρόεδρο της Βουλής ζήτησαν να εφαρμοστεί ό,τι προβλέπει ο Κανονισμός της Βουλής: δηλαδή 12 μέλη – αριθμός που «αυξάνεται μόνο ώστε να εκπροσωπούνται με ένα τουλάχιστον μέλος και κατ’ αναλογία πάντα της δύναμής τους όλες οι αναγνωριζόμενες κοινοβουλευτικές ομάδες».

Αν και οι τελικές αποφάσεις δεν έχουν ληφθεί ακόμη, από τη ΝΔ δεδομένη θεωρείται η συμμετοχή των βουλευτών Χρήστου Μαρκογιαννάκη, Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη και Αδωνη Γεωργιάδη, ενώ για να συμπληρωθεί η πεντάδα πιθανοί θεωρούνται οι Κώστας Κουτσογιαννακόπουλος και Λάζαρος Τσαβδαρίδης.

Την αξιωματική αντιπολίτευση, όπως όλα δείχνουν, θα εκπροσωπήσουν οι βουλευτές Ζωή Κωνσταντοπούλου, Θεόδωρος Δρίτσας και Σταύρος Κοντονής· το ΠΑΣΟΚ ο Παναγιώτης Ρήγας και τη ΔΗΜΑΡ ο Βασίλης Οικονόμου.

Σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες, από τη Χρυσή Αυγή επικρατέστερη θεωρείται η συμμετοχή του Ηλία Κασιδιάρη.

 

Αγγελική Καραγεώργου

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.