Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- Grebena live GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

Βουλγαρία: Σε καθεστώς φτώχειας το 80% των πολιτών

Ιανουάριος 22nd, 2013 by Χρήστος Μίμης

Το 45% των νοικοκυριών διαθέτει μόλις 150 ευρώ για βασικές ανάγκες

Βουλγαρία: Σε καθεστώς φτώχειας το 80% των πολιτώνΤο 80% των Βούλγαρων ζει σε καθεστώς φτώχειας, βάσει έρευνας που διενήργησε το Ινστιτούτο Κοινωνικών Επιστημών και η Συνομοσπονδία Ανεξάρτητων Εργατικών Συνδικάτων της Βουλγαρίας (CITUB) και δημοσιεύει στην ιστοσελίδα της η δημόσια ραδιοφωνία της Βουλγαρίας (BNR).

Σύμφωνα με όσα προκύπτουν από την έρευνα, ο μέσος όρος των χρημάτων που απαιτείται για κάθε μέλος μιας τετραμελούς οικογένειας προκειμένου να καλύψει τα έξοδά του, είναι 288 ευρώ σε μηνιαία βάση.

Περίπου το 45% των νοικοκυριών έχει στη διάθεσή του ποσό μέχρι 150 ευρώ για την κάλυψη βασικών αναγκών. Στην πρωτεύουσα, Σόφια, το κόστος διαβίωσης είναι υψηλότερο σε σχέση με άλλες πόλεις.

Επίσης, το φαγητό και τα έξοδα για την ενοικίαση και τη συντήρηση κατοικίας στη Σόφια είναι πιο ακριβά σε σχέση με άλλες περιοχές, όμως, στην πρωτεύουσα το ποσοστό της ανεργίας είναι μικρότερο και οι μισθοί υψηλότεροι, σε σχέση με άλλες πόλεις.

Από την ίδια έρευνα προκύπτει, επίσης, ότι ποσοστό άνω του 48% των εξόδων διαβίωσης κατευθύνεται στην αγορά τροφίμων, κυρίως κρέατος και ψωμιού, ενώ τα έξοδα για την ιατροφαρμακευτική περίθαλψη και την εκπαίδευση, συνεχίζουν να συρρικνώνονται.

ΔΟΛ

This entry was posted on Τρίτη, Ιανουάριος 22nd, 2013 at 20:07 and is filed under ΚΟΣΜΟΣ, ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply