Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- Grebena live GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

O Deliveras έγινε “Γρεβενιώτης”

4.100 πλούσιοι Έλληνες στο στόχαστρο της εφορίας

Ιανουάριος 21st, 2013 by Χρήστος Μίμης

Περιουσιακά στοιχεία, ακίνητα, σκάφη και καταθέσεις έβαλαν στο στόχαστρο της εφορίας τους συγκεκριμένους ανθρώπους. Θα εξεταστούν ως ύποπτοι για φοροδιαφυγή. Τα δεδομένα των ελέγχων αλλάζουν. Πλέον δημιουργείται ένα φορολογικό προφιλ για κάθε πολίτη και στη συνέχεια καταρτίζεται λίστα ελέγχων.

Έτσι ως τον ερχόμενο Ιούνιο μπαίνουν στο στόχαστρο οι πρώτοι 750 πλούσιου Έλληνες που έχουν εντοπιστεί να φοροδιαφεύγουν με στόχο να έχει εισπραχθεί το 75% προστίμων και φόρων. Άλλοι 750 μπαίνουν στο στόχαστρο ως το τέλος του έτους με στόχο είσπραξης το 55%.

Ακόμη, σύμφωνα με το newsit.gr, 2.600 πολίτες μπαίνουν στο στόχαστρο λόγω ιδιαίτερα μεγάλης περριουσίας. Στόχος είναι οι 1.200 από αυτούς να ελεγχθούν άμεσα και ως το τέλος του 2013 να έχει εισπραχθεί το 65% των φόρων που αναλογούν.

Ταυτόχρονα μπαίνουν στο στόχαστρο 240 υπάλληλοι του Δημοσίου, πρόκειται για υπαλλήλους εφοριών των οποίων θα ελεγχθεί η περιουσιακή κατάσταση.

Ως προς τις ληξιπρόθεσμες οφειλές ο στόχος είναι η είσπραξη 1,9 δισ. ευρώ μέχρι το τέλος του έτους, εκ των οποίων τα 775 εκατομμύρια μέχρι τον Ιούνιο.

Προβληματισμός ωστόσο ισχύει ως προς το τελευταίο καθώς η εκτίναξη των ληξιπρόθεσμων τους τελευταίους μήνες δείχνουν εξάντληση της φοροδοτικής ικανότητας πολλών πολιτών.

This entry was posted on Δευτέρα, Ιανουάριος 21st, 2013 at 11:41 and is filed under ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply