Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- Grebena live GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

Μεγάλοι χαμένοι οι 72.000 μικρομέτοχοι του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου…

Ιανουάριος 21st, 2013 by Χρήστος Μίμης

Οι περίπου 72.000 μέτοχοι της παλαιάς τράπεζας ουσιαστικά χάνουν τα χρήματά τους, μια και το «κακό» κομμάτι του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου τίθεται σε εκκαθάριση, ενώ το 100% του μετοχικού κεφαλαίου της νέας τράπεζας ανήκει στο Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας.

Με βάση τη νομοθεσία, από το αποτέλεσμα της εκκαθάρισης πρώτα αμείβεται ο εκκαθαριστής για τα έξοδά του και μετά οι εργαζόμενοι που παίρνουν το 50% της νόμιμης αποζημίωσης. Στη συνέχεια, το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας για τα χρήματα – περίπου 4 δισ. ευρώ – που απαιτούνται ώστε να καλυφθεί το χρηματοδοτικό κενό μεταξύ των στοιχείων του ενεργητικού και του παθητικού που θα μεταφερθούν στη νέα τράπεζα. Ακολούθως πληρώνεται το υπόλοιπο 50% των αποζημιώσεων προς τους εργαζομένους και, τέλος, αποζημιώνονται οι μέτοχοι.

Συνεπώς, είναι εξαιρετικά απίθανο έως αδύνατο να υπάρξουν αρκετά χρήματα από την εκκαθάριση.

ΤΑ ΝΕΑ

This entry was posted on Δευτέρα, Ιανουάριος 21st, 2013 at 20:32 and is filed under ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply