Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- Grebena live GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

«Αποζημίωση 1,5 εκατ. δολαρίων» από τον Στρος-Καν στην καμαριέρα

Ιανουάριος 21st, 2013 by Χρήστος Μίμης

Εξωδικαστικός συμβιβασμός

Με εξωδικαστικό συμβιβασμό έκλεισε το σκάνδαλο που τερμάτισε την καριέρα του Στρος-Καν

Ο πρώην γενικός διευθυντής του ΔΝΤ Ντομινίκ Στρος-Καν κατέβαλε 1,5 εκατομμύριο δολάρια στη Ναφισατού Ντιαλό, την καμαριέρα που τον είχε κατηγορήσει για σεξουαλική επίθεση, στο πλαίσιο της συμφωνίας που επιτεύχθηκε μεταξύ των δύο πλευρών το Δεκέμβριο, υποστηρίζει η γαλλική Journal du Dimanche.

Στις 10 Δεκεμβρίου, ο δικαστής Ντάγκλας Μακίον του δικαστηρίου του Μπρονξ είχε ανακοινώσει ότι οι δύο πλευρές συμφώνησαν να τερματίσουν τη δικαστική διαμάχη τους. Δεν αποκάλυψε πάντως το ακριβές ποσό που θα κατέβαλε ο Στρος-Καν.

Η εφημερίδα κάνει λόγο για «αποζημίωση ύψους 1,5 εκατομμυρίου δολαρίων, ποσό που επιβεβαιώθηκε από το περιβάλλον του Στρος-Καν». Η επιταγή που έλαβε πάντως η Ντιαλό φέρεται να περιορίζεται στο ένα εκατομμύριο, με το υπόλοιπο να πηγαίνει στους δικηγόρους της.

Η Ντιαλό έχει λάβει αποζημίωση και από τη New York Post, η οποία την είχε κατηγορήσει για πορνεία.

Με τη συμφωνία της 10ης Δεκεμβρίου έληξε οριστικά για τον Στρος-Καν η δικαστική περιπέτειά του, 19 μήνες αφότου το σκάνδαλο τον υποχρέωσε να παραιτηθεί από το ΔΝΤ και έβαλε τέλος στις προεδρικές φιλοδοξίες του στη Γαλλία. Μέχρι σήμερα πάντως δεν έχει εξηγήσει τι συνέβη στις 14 Μαΐου 2011 στη σουίτα του στο ξενοδοχείο Sofitel της Νέας Υόρκης.

ΔΟΛ, ΑΠΕ/Γαλλικό

This entry was posted on Δευτέρα, Ιανουάριος 21st, 2013 at 09:09 and is filed under HOT-LIFESTYLE, ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ - ΔΙΚΑΣΤΙΚΟ, ΚΟΣΜΟΣ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply