Ένας απίστευτος καβγάς έχει ξεσπάσει μεταξύ Forthnet και ΕΠΟ για τα δικαιώματα του Κυπέλλου Ελλάδος μετά την απόφαση της Ομοσπονδίας να αναθέσει έως το 2016 τη δυνατότητα της μετάδοσης των αγώνων στην  εταιρεία Media Bold που δρα για λογαριασμό του ΟΤΑ. Την απόφαση έλαβαν την περασμένη Παρασκευή τα μέλη του Δ.Σ. της ΕΠΟ κατά πλειοψηφία  ενώ μειοψήφησαν οι εκπρόσωποι της Super League.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Antinews.gr, η Forthnet προτίθεται να ασκήσει όλα τα νόμιμα μέσα καθώς μια ημέρα πριν είχε δηλώσει σε εξώδικό της ότι κατεβάζει την προσφορά του ανταγωνιστή κατά 10% έναντι της αρχικής (1,4% υψηλότερη από τη Media Bold). Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές το ποσόν που θα κληθεί να καταβάλει η Media Bold – που μεσολαβεί για λογαριασμό του OTE TV – ανέρχεται στα 7,1 εκατ. ευρώ για μια 3ετία.

Στην επιχειρηματολογία της η Forthnet κατηγορούσε την ΕΠΟ ότι «αδικαιολόγητα αρνήθηκε να παράσχει τις απαραίτητες διευκρινίσεις ή την παράταση της προθεσμίας του διαγωνισμού» και την καλούσε να λάβει υπόψη της τη νέα προσφορά  και  να απόσχει από την τελική κατακύρωση του διαγωνισμού (την περασμένη Παρασκευή)διεξάγοντας β’ γύρο διαπραγματεύσεων».

Στο εξώδικο αναφέρεται πως στην πρόσκληση ενδιαφέροντος «δεν ορίζονταν συγκεκριμένες προδιαγραφές τηλεοπτικής μετάδοσης» αλλά και «ειδικότεροι όροι διαδικασίας ορισμού του προγράμματος των μεταδιδόμενων αγώνων».

Ο πόλεμος είχε ξεσπάσει πολύ νωρίτερα όταν η Nova έστειλε ένα προηγούμενο εξώδικο στην ΕΠΟ για την άρνησή της να παρουσιαστεί εκπρόσωπος της συνδρομητικής κατά τη διαδικασία διάθεσης των τηλεοπτικών δικαιωμάτων.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.