ΟΛΟΚΛΗΡΟΣ Ο ΦΑΚΕΛΟΣ ΤΗΣ ΔΙΚΟΓΡΑΦΙΑΣ

Η αλήθεια για την αντιγραφή του USBΤα έγγραφα που οι εισαγγελείς διαβίβασαν στη Βουλή αποκαλύπτουν νέα στοιχεία για τις πολλαπλές αντιγραφές του πρωτότυπου USB της λίστας Λαγκάρντ. Υπάρχουν ημερομηνίες δημιουργίας αρχείων από τις 15 Απριλίου 2009, πολύ πριν φτάσει στα χέρια του Γ. Παπακωνσταντίνου.

Νέα στοιχεία προκύπτουν από τα έγγραφα της δικογραφίας για την υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ, η οποία διαβιβάστηκε προχθές στη Βουλή, από τους εισαγγελείς οικονομικού εγκλήματος Γρηγόρη Πεπόνη και Σπύρο Μουζακίτη.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον έχουν δύο σελίδες εκτύπωσης, όπου καταγράφονται πολλαπλές αντιγραφές του πρωτότυπου USB (στικάκι), οι οποίες φαίνεται ότι είχαν ξεκινήσει μετά, αλλά και πριν από την παραλαβή της λίστας Λαγκάρντ από το ελληνικό υπουργείο Οικονομικών.

Οπως προκύπτει, αντίγραφα άρχισαν να δημιουργούνται στις 15 Απριλίου του 2009, πολύ πριν δηλαδή φτάσει η πρωτότυπη λίστα στα χέρια του πρώην υπουργού Οικονομικών Γιώργου Παπακωνσταντίνου, κάτι που ενδεχομένως να σχετίζεται με την αναπαραγωγή του ηλεκτρονικού αρχείου, που έγινε στη Γαλλία.

Επίσης υπάρχει ημερομηνία αντιγραφής 4 και 5 Αυγούστου του 2010, που και αυτή είναι πριν από τον Οκτώβριο του 2010, που κατά δήλωση του κ. Παπακωνσταντίνου παρελήφθη το ηλεκτρονικό αρχείο από τους Γάλλους. Και επίσης η ημερομηνία της 8ης Ιουλίου του 2011, όταν αντέγραψε το περιβόητο στικάκι ο πρώην ειδικός γραμματέας του ΣΔΟΕ Γιάννης Διώτης, από το στικάκι που του είχε παραδώσει ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου, το οποίο και κατέστρεψε μετά, όπως ομολόγησε.

Η αλήθεια για την αντιγραφή του USB

Η αντιγραφή, που αφορά και τον κ. Διώτη, εντοπίζεται ότι έγινε το μεσημέρι της 8ης Ιουλίου 2011, στις 2 και 3 λεπτά. Κατά συγκυρία, την ώρα που δημιουργήθηκε το αντίγραφο, γινόταν και η σύσκεψη με τους κ. Διώτη και Βενιζέλο υπό τον Γ. Παπανδρέου, στην οποία, κατά δήλωση του προέδρου του ΠΑΣΟΚ, ουδέποτε ενημερώθηκε για την ύπαρξη λίστας.

Ξεχωριστό ενδιαφέρον εμφανίζουν οι διαφορετικές ώρες στις στήλες «τελευταία αποθήκευση» και «ημερομηνία τροποποίησης», ωστόσο, δεν εξηγείται εάν τα αρχεία είχαν ανοιχτεί τότε ή είχαν κλείσει ή είχαν ενδεχομένως τροποποιηθεί.

http://content-mcdn.ethnos.gr/filesystem/images/20130118/low/assets_LARGE_t_420_54155004.JPG

Αντίγραφα άρχισαν να δημιουργούνται στις 15 Απριλίου του 2009, πολύ πριν δηλαδή φτάσει η πρωτότυπη λίστα στα χέρια του Γ. Παπακωνσταντίνου

Τα εξαδέλφια του πρώην υπουργού Γιώργου Παπακωνσταντίνου, που εξετάστηκαν ως ύποπτοι από τους οικονομικούς εισαγγελείς για αδικήματα σε βαθμό κακουργήματος, που αφορούν το γεγονός ότι τα ονόματά τους είχαν απαλειφθεί μυστηριωδώς από τη λίστα που έφτασε την πρώτη φορά από τη Γαλλία, στις εξηγήσεις που έδωσαν εμφανίζονται να δικαιολογούν τα ποσά που βρέθηκαν στους δύο τραπεζικούς τους λογαριασμούς.

Επιμένουν για έναν κωδικό
Ωστόσο οι εισαγγελείς Πεπόνης – Μουζακίτης φαίνεται να επιμένουν με ερωτήσεις τους για έναν κωδικό, με την ονομασία ΚΥΝΘΟΣ 4, με τον οποίο φέρονται να συνδέονται οι λογαριασμοί της εξαδέλφης του πρώην υπουργού Οικονομικών Ελένης Παπακωνσταντίνου και του συζύγου της Συμεών Σικιαρίδη, ενώ και για ένα ακόμα φυσικό πρόσωπο τον κ. Nissim Josef.

Το ζεύγος Παπακωνσταντίνου – Σικιαρίδη απαντάει ότι η ένδειξη ΚΥΝΘΟΣ συνδέεται με φυσιογνωμία (προφίλ) πελάτη και για το πρόσωπο για το οποίο ερωτάται ότι «πρέπει να είναι αυτός που έκανε τη σύσταση κατά το άνοιγμα του λογαριασμού».

Επίσης ότι ο λογαριασμός είναι ακόμη ενεργός, περιέχει 330.000 ευρώ, ενώ επικαλέστηκαν φορολογική νομιμότητα για όλες τις καταθέσεις τους.

Ενδιαφέρον επίσης παρουσιάζουν οι καταθέσεις πρώην συνεργατών του κ. Παπακωνσταντίνου, όπως του ειδικού συνεργάτη του υπουργείου Οικονομικών Γιώργου Αγγελόπουλου, ο οποίος έκανε την αντιγραφή από το αρχικό CD είκοσι ονομάτων Ελλήνων καταθετών με τα μεγαλύτερα ποσά, τα οποία φέρονται ότι δόθηκαν στη συνέχεια στον πρώην επικεφαλής του ΣΔΟΕ Γιάννη Καπελέρη.

ΤΑ ΨΗΦΙΑΚΑ ΙΧΝΗ ΑΠΟ ΤΟ USB
Στο «φως» η πορεία των ηλεκτρονικών αρχείων

Τα ψηφιακά ίχνη για τα στοιχεία από το στικάκι που έχουν στα χέρια τους οι Αρχές «μαρτυρούν» σημαντικές λεπτομέρειες για την πορεία των αρχείων. Από τη δημιουργία τους μέχρι την αποθήκευση και την τροποποίησή τους, η ανάλυση αποτελεί μια «ακτινογραφία» των αρχείων τύπου excel, του προγράμματος που εξειδικεύεται σε έγγραφα που έχουν τη βάση τους σε πίνακες. Πιο αναλυτικά, στις 7 στήλες της ψηφιακής «ακτινογραφίας» των δεδομένων φαίνεται το αρχικό όνομα του αρχείου, το μέγεθός του, η ημερομηνία δημιουργίας του αρχείου στο στικάκι, η ημερομηνία και η ώρα δημιουργίας του αρχείου, η τελευταία αποθήκευση, η ημερομηνία και η ώρα τροποποίησής του και τελικά η διαδρομή του, ο σκληρός δίσκος στον οποίο σώθηκε. Οι παλιότερες ημερομηνίες αντιγραφής είναι αυτές της δημιουργίας των εγγράφων.

Oπως καταγράφεται, ξεκινούν στις 15 Απριλίου του 2009, πριν καν παραδοθεί η λίστα στις ελληνικές Αρχές. Αποθήκευση του υλικού φαίνεται ότι έχει γίνει στις 4 Αυγούστου 2010, προτού καν παραδοθεί επίσημα η λίστα και στον Ελληνα υπουργό Οικονομικών Γιώργο Παπακωνσταντίνου. Το μεγαλύτερο ενδιαφέρον για τις ελληνικές Αρχές προκύπτει από τη στήλη της τελευταίας αποθήκευσης, που φέρεται να είναι η 4η Αυγούστου του 2010. Τα αρχεία άρχισαν να αποθηκεύονται από το πρωί, ενώ περίπου μία ώρα μετά, ένα ένα φαίνεται να κλείνει ή να αποθηκεύεται αυτόματα από τον υπολογιστή. Είναι πιθανό σε αυτήν την ώρα που τα αρχεία μένουν ανοιχτά, να γίνεται τροποποίηση. Η αντιγραφή όλων των αρχείων φαίνεται ότι έχει γίνει ταυτόχρονα το μεσημέρι της 8ης Ιουλίου 2011, στις 2 και 3 λεπτά.

ΜΑΙΡΗ ΜΠΕΝΕΑ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.