Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- Grebena live GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

O Deliveras έγινε “Γρεβενιώτης”

Ποιοι επαγγελματίες κινδυνεύουν περισσότερο από άσθμα

Ιανουάριος 20th, 2013 by Χρήστος Μίμης

Κομμώτριες και υδραυλικοί ορισμένοι από αυτούς

http://www.newsbeast.gr/files/temp/90AB09A0FB0FB6FFB87FEE5C463FC2FC.jpgΚομμώτριες, υδραυλικοί, καθαρίστριες, εργαζόμενοι σε νοσοκομεία και τη βιομηχανία τροφίμων είναι μερικοί από τους επαγγελματίες, που παρουσιάζουν αυξημένες πιθανότητες εκδήλωσης άσθματος, εξαιτίας της επαγγελματικής τους έκθεσης σε δυνητικά επικίνδυνες χημικές ουσίες, σύμφωνα με μελέτη που δημοσιεύτηκε στο Annals of Occupational Hygiene.

Ερευνητές από το πανεπιστήμιο του Γκέτεμποργκ παρακολούθησαν 13 χιλιάδες ενήλικες σε Σουηδία, Νορβηγία, Δανία, Ισλανδία και Εσθονία από το 1980 μέχρι το 2000 και βρήκαν ότι στη διάρκεια αυτής της περιόδου 429 από αυτούς παρουσίασαν άσθμα. Στις γυναίκες το ποσοστό των περιστατικών που σχετίζονταν με την εργασία τους ήταν 7%, ενώ το αντίστοιχο ποσοστό στους άνδρες ήταν 4%.

Βέβαια, ορισμένοι άνθρωποι είναι πιο ευάλωτοι, όπως για παράδειγμα, αυτοί που πάσχουν από αλλεργική ρινίτιδα.

Ωστόσο, ανάμεσα σε αυτούς που δεν είχαν κάποιον επιβαρυντικό παράγοντα, ο κίνδυνος ήταν μεγαλύτερος σε εκείνους που εξετίθεντο σε χημικές ουσίες σαν και αυτές που βρίσκονται σε βερνίκια, κόλες και αφρώδη πλαστικά. Μάλιστα, ανάμεσα στις γυναίκες ο κίνδυνος ήταν ιδιαίτερα αυξημένος σε εκείνες που έρχονταν σε επαφή με καθαριστικά.

vita

This entry was posted on Κυριακή, Ιανουάριος 20th, 2013 at 19:04 and is filed under ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply