Αυστηρές ποινές για τα ”φακελάκια” προανήγγειλε ο υπουργός Δικαιοσύνης Αντώνης Ρουπακιώτης στη Βουλή

Ο υπουργός Δικαιοσύνης είπε ότι το νομοσχέδιο θα προβλέπει αυστηρότατες ποινές μέχρι και του πενταπλάσιου του κέρδους, για όσους συλληφθούν για «φακελάκι».

Οι ποινές αυτές, είπε,  θα προβλέπονται όχι μόνο για τα διοικητικά συμβούλια ή τους γενικούς γραμματείς αλλά και για όλους τους δημοσίους υπαλλήλους καθώς για και ιδιώτες όπως γιατρούς και μηχανικούς.

Το νομοσχέδιο προβλέπει την επίσπευση των δικαστικών διαδικασιών (έρευνες, ανακρίσεις, δίκες) και για τους επίορκους δημοσίους υπαλλήλους που με τις πράξεις τους ζημιώνουν το δημόσιο. Και σε αυτές τις περιπτώσεις θα εφαρμοστεί το μοντέλο των όσων προβλέπει ο νόμος του 2011 για τα πολιτικά πρόσωπα, είπε ο Α. Ρουπακιώτης.

Οι δηλώσεις του έγιναν με αφορμή επίκαιρη ερώτηση της βουλευτού της ΝΔ, Φωτεινής Πιπιλή που είχε πει ότι είναι απαίτηση της κοινωνίας να γίνει πιο αυστηρός ο νόμος, ώστε οι ένοχοι όχι μόνο να μην έχουν δικαίωμα αναστολής της ποινής αλλά να δημεύεται και η περιουσία τους.

Ο υπουργός Δικαιοσύνης  σημείωσε ότι από το Σύνταγμά επιτρέπεται «η μερική δήμευση σε σειρά εγκληματικών ενεργειών. Ακόμα και με πράξη ανακριτή προβλέπεται να κατάσχεται ή να δεσμεύεται με πράξη στο υποθηκοφυλακείο ώστε να μην μπορεί να γίνει η μεταβίβαση.»

ΑΜΠΕ, Ελευθεροτυπία

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.