Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- Grebena live GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

Νοσοκομεία Θεσσαλονίκης: ραντεβού για χειρουργείο το 2014!

Ιανουάριος 18th, 2013 by Χρήστος Μίμης

http://p-nstatic.doldigital.net/taneawebstatic/2D5A61FF897EC9587010CAF2E9A58C7D.jpgΣοβαρές ελλείψεις σε προσωπικό και εξοπλισμό, που έχουν ως αποτέλεσμα χειρουργεία σε νοσοκομεία του ΕΣΥ να προγραμματίζονται έως και για έναν χρόνο από σήμερα, κατήγγειλε ο πρόεδρος της Ενωσης Νοσοκομειακών Ιατρών Θεσσαλονίκης (ΕΝΙΘ), Χρήστος Παπαστεργίου.

Στο περιθώριο της συγκέντρωσης που πραγματοποίησαν έξω από τα γραφεία της 4ης ΥΠΕ γιατροί του Νοσοκομείου Παναγία, οι οποίοι αντιδρούν στο επικείμενο κλείσιμό του, ο κ. Παπαστεργίου ανέφερε ότι στην Ανατολική Θεσσαλονίκη δεν υπάρχει παιδίατρος του ΕΣΥ και ότι υπάρχουν μαιευτικές κλινικές χωρίς μαιευτήρα και χειρουργεία χωρίς αναισθησιολόγους.

«Αν διακομιστεί κάποιος με έμφραγμα στο Νοσοκομείο Παναγία δεν υπάρχει εργαστήριο για να γίνουν οι απαραίτητες αιματολογικές εξετάσεις. Το Ιπποκράτειο δεν έχει στεφανιαιογράφο, το ΑΧΕΠΑ δεν έχει μαγνητικό τομογράφο. Η συγχώνευση των κλινικών γίνεται κυριολεκτικά στο πόδι», τόνισε.

Η πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων του Νοσοκομείου Παναγία, Ελένη Μπακιρλή, ανέφερε ότι με τη μεταφορά της ουρολογικής, της νευρολογικής και της ενδοκρινολογικής κλινικής του Παναγία στο Αγιος Παύλος, μειώνεται ο αριθμός των κλινών.

ΤΑ ΝΕΑ

This entry was posted on Παρασκευή, Ιανουάριος 18th, 2013 at 11:52 and is filed under ΠΑΡΑΞΕΝΑ, ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply