Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

Και δωράκι από τον Σουλεϊμάν…

18 Ιανουαρίου, 2013 by Χρήστος Μίμης

«Προσκύνημα» στην Πάργα Τούρκων τουριστών έφερε καθώς φαίνεται το πολύκροτο τουρκικό σίριαλ «Σουλεϊμάν, ο Μεγαλοπρεπής», η προβολή του οποίου από ελληνικό ιδιωτικό σταθμό έχει ξεσηκώσει έντονες αντιδράσεις στη χώρα μας, καθώς επιχειρεί να παρουσιάσει τον στυγνό σφαγέα του ελληνικού λαού ως «χαρισματικό αυτοκράτορα». Οπως φαίνεται όμως, ουδέν κακόν αμιγές καλού: Το σίριαλ που «σαρώνει» στη γείτονα έχει εξάψει το ενδιαφέρον πολλών Τούρκων να επισκεφτούν και να γνωρίσουν από κοντά τα μέρη στα οποία έζησε και μεγάλωσε ο Πάργαλης Ιμπραήμ, ο «Ελληνας βεζίρης», σύντροφος και συνοδοιπόρος του Σουλεϊμάν.

Η Πάργα ως τόπος καταγωγής του Μεγάλου Βεζίρη στα χρόνια του Οθωμανού σουλτάνου Σουλεϊμάν έγινε από πέρσι «μόδα» στην αντίπερα όχθη του Αιγαίου, όπως επισημαίνουν οι τουριστικοί πράκτορες και από τις δύο πλευρές. Αντιλαμβανόμενοι το ρεύμα προς τη γραφική τους κωμόπολη, φέτος οι φορείς τουρισμού της περιοχής, με την υποστήριξη του δήμου, αποφάσισαν να «στείλουν» τη δημοφιλή στο τουρκικό κοινό και ούτως ή άλλως όμορφη ηπειρώτικη πόλη στη Διεθνή Τουριστική εκθεση EMITT 2013, που θα διεξαχθεί στην Κωνσταντινούπολη από τις 24 έως και τις 27 Ιανουαρίου. Η πρόεδρος της Επιτροπής Τουριστικής Προβολής του Δήμου Πάργας Ελένη Κολιοφώτη εξηγεί ότι η συμμετοχή στην έκθεση αποφασίστηκε ύστερα από το έντονο ενδιαφέρον που έδειξαν Τούρκοι τουριστικοί πράκτορες για την περιοχή στη διάρκεια άλλων διεθνών εκθέσεων, όπως εκείνων στο Βερολίνο και στη «Φιλοξένια» Θεσσαλονίκης.

Μόδα η Πόλη

«Οι Τούρκοι τουρίστες, πέρσι, έλεγαν ότι η Πάργα στη χώρα τους έγινε γνωστή και μετατράπηκε σε “fashion” λόγω του πρωταγωνιστικού ρόλου του Ιμπραήμ Βεζίρη Πάργαλη στο σίριαλ “Σουλεϊμάν, ο Μεγαλοπρεπής”» αναφέρει η κυρία Κολιοφώτη και προσθέτει ότι χρειάζεται εξωστρέφεια, δουλειά, συνεργασία και συλλογικότητα, ώστε να υπάρξει σωστή προβολή των ιστορικών και πολιτιστικών στοιχείων του τόπου, καθώς και του φυσικού περιβάλλοντος.

Δημοκρατία

This entry was posted on Παρασκευή, 18 Ιανουαρίου, 2013 at 20:52 and is filed under ΠΑΡΑΞΕΝΑ, ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ - ΤΑΞΙΔΙΑ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply